Sözcü Gazetesinin O haberine yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözcü Gazetesi'nin, Kanal D'de yayınlanan Doktorum programının başarılı sunucusu Zahide Yetiş'in Omurilik Felçlileri Derneği yararına verdiği ve halkı bilgilendirmek için panolara asılması planlanan pozların, Yetiş'in 'omuzları açık' olduğu gerekçesiyle belediye tarafından müstehcen bulunduğu iddia edilmişti. Dernek yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanladı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, bugün bir gazetede yer alan 'Zahide Sansür Kurbanı' başlıklı habere ilişkin, Zahide Yetiş'in ekibi tarafından stüdyo çalışmaları gerçekleştirilen kampanyanın, kazaların engellenmesi projesi konseptine uygun olmaması sebebiyle yenilenmesi talebinin, dernekleri tarafından yapıldığını bildirdi.

Baş, yazılı açıklamasında, derneğin kurulduğu 1998'den bu yana önlenebilir kazaları engelleyerek yeni oluşacak felçlerin önüne geçmek için çalışmalar yürüttüğünü hatırlattı.

'Doktorum' programının sunucusu Zahide Yetiş ve ekibinin, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne birlikte yapma önerisi ile geldiği 'Engelli Olma' projesinin, Yetiş'in Türkiye'de 'sağlık alanında önemli bir televizyon programı sunucusu' olması ve 'önlenebilir kazaların önüne geçilmesi' nedeniyle dernek tarafından beğeniyle karşılandığını ifade eden Baş, şunları kaydetti:

'Sayın Zahide Yetiş'in ekibi tarafından stüdyo çalışmaları gerçekleştirilen kampanyanın, kazaların engellenmesi projesi konseptine uygun olmaması sebebiyle yenilenmesi, derneğimiz tarafından talep edilmiştir. Fotoğrafların yenileme çalışmaları devam ettiği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tarafımıza tahsis ettiği billboardlara, yenilenen tasarımlar teknik olarak yetiştirilememiştir. Kurban Bayramı öncesine gelen bu çalışma, bayramda yaşanacak trafik kazalarının engellenmesi amacıyla basına bilgilendirme ve mevcut fotoğraflar revize edilerek duyurulmuştur.'

Baş, projenin bundan sonraki süreçte, derneğin tasarım ekibi tarafından yeni bir tasarımla duyurulması üzerinde çalışıldığını belirtti.

Ramazan Baş, bugün bir gazetede, 'derneğin açıkladığı iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin müstehcen bulunan fotoğraflara sansür uyguladığı' haberinin yer aldığını ifade ederek, derneğin söz konusu fotoğraflarla ilgili belediyeye başvurmadığını ve gazeteye açıklama yapmadığını bildirdi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Baş, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar derneğimizin tüm ihtiyaçlarında yanımızda olmuş, engellilerin yaşam standartlarının geliştirilmesi için her türlü desteği vermiştir. Ulaşımdan, iletişim araçlarına, ulusal ve uluslar arası projelerimizin ihtiyaçlarına bütün desteğiyle yanımızda olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bu desteklerinden ötürü teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber