Coşkun Koleji, Türkiye'yi temsil ediyor

Dünya çapında bu yıl 34. düzenlenen Şehirler Turnuvası Matematik Olimpiyatı'na ilk defa Türkiye de katılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Moskova Sürekli Matematik Eğitimi Merkezi tarafından organize edilen matematik olimpiyatına Rusya, ABD, Kanada, İsrail, Kazakistan, Ukrayna , Kırgızistan, Ermenistan, Sırbistan, Belarus, Karadağ ve Türkiye'den toplamda 64 farklı şehir takımı katılıyor. 13-15 ve 15-17 yaş grupları için kolay ve zor olmak üzere iki farklı seviyede yapılan sınav, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki defa gerçekleştiriliyor. Katılımcılar hem ferdi olarak hem de temsil ettikleri yerleşim yerinin takımı olarak değerlendiriliyor.

Özel Kasımoğlu Coşkun Fen Lisesi Matematik Olimpiyat Koordinatörü Zafer Büber, Türkiye'nin bu tarz matematik olimpiyatlarına katılımının düşük olduğunu belirtti. Büber, ?Bu yarışmaya katılmaktaki amacımız, bir taraftan öğrencilerimizi farklı soru tarzlarıyla tanıştırmak, diğer taraftan da ülkemizin adını uluslararası arenada daha fazla duyurmak. Sadece Türkiye'de değil uluslararası organizasyonlarda da yer alarak öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmak istiyoruz.? diye konuştu.

Özel Kasımoğlu Coşkun Fen Lisesinin katıldığı Dünya Şehirler Turnuvası sonuçları, Moskova'daki merkez jürinin çözümleri kontrol etmesinin ardından yıl sonunda açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber