Öğrencilere geri dönüşümün önemi ve çevre duyarlılığı anlatıldı

Ordu'nun Ünye ilçesinde öğrencilere geri dönüşümdeki ayırma ve çevre duyarlılığı anlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göze Hurdacılık Atık Toplama ve Geri Dönüşüm Şirketi Sorumlusu İsmail Kaya, Çevre Mühendisi Dilek Kaya ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu Ünye Meçhul Asker İlköğretim Okulu'nda Geri Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi.

Ünye Meçhul Asker İlköğretim Okulu Müdürü Seçkin Önbaş, öğrencilere geri dönüşüm ile ilgili ön bilgi aktardı. Önbaş, ?Geri dönüşüm burada bizim için sıkıntı olan çöpü ekonomik değere çevirmeyi amaçlamıştır. Bu çalışmayı sadece Ünye'de değil Fatsa ve Samsun'da da yapıyorlar. Bizim okulumuza, her kata ikişer tane olmak üzere okul çevresine de geri dönüşüm kutuları konacak. Sizlerin elinde bulunan her türlü ambalaj için ayrı kutular bulunacak. Örneğin camı siz çevreye atarsanız kırılır ve çöp haline gelir. Ama geri dönüşüm kutusuna atarsanız ekonomik gelir sağlayacaktır. Bu yüzden herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.? dedi.

Geri Dönüşüm şirket sorumlusu İsmail Kaya ise 5 belediyede faaliyet gösterdiğini söyleyerek öğrencilere geri dönüşümün önemini vurgulayarak yararlarını anlattı. Kaya, ? Ordu, Sinop, Erbaa, Fatsa ve Ünye'de bir çalışma yürütüyoruz. Ambalaj atıklarını çöplerden ayrıştırarak değerlendirip tekrar kullanılması için piyasaya sürüyoruz.? şeklinde konuştu.

İsmail Kaya, herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber