Kumluca GATAB'a bağlandı, sıra İbradı ve Gündoğmuş'un MATAB'a bağlanmasında

Güney Antalya Turizm Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB)'ne Kumluca Belediyesi'nin dahil olmasının, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerini, Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB)'ne dahil olması hususunda harekete geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MATAB Başkanı Recep Barut, Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın yasalaşması halinde birliklerinin fesholacağını, birliklerine Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinin dahil olması halinde varlığını sürdüreceğini söyledi. Türkiye'de 440 birlik arasında turizme hizmet veren MATAB, GATAB ve Denizli Pamukkale'de faaliyet gösteren bir birliğin olduğunu belirten Barut, GATAB'ın fesholma engelini, Kumluca Belediyesi'ni birliğe dahil ederek, bu engeli aştığını söyledi.

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ile İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya'nın MATAB'ın kapanmaması için 2 ilçenin birliğe alınmasını gönülden desteklediklerini belirten Barut, Kaya ve Özeren'e, gösterdikleri gayret için teşekkürü bir borç bildiğini kaydetti. Barut, "MATAB'ın Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın yasalaşması halinde fesholmaması için İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini dahil edeceğiz. GATAB, birliğin fesholmaması için Kumluca Belediyesi'ni birliğe dahil etti. GATAB'ın çalışmalarıyla ilgili GATAB ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras'la görüşmelerimiz devam ediyor. MATAB ve GATAB'ı diğer birliklerden ayıran en önemli özelliği, turizm hizmeti veremesi. Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantı ile İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini MATAB'a dahil ederek, birliğimizin varlığını sürdürmesini sağlayacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber