Yok olmaya yüz tutan tarihi Bendivan Kalesi ilgi bekliyor

Kars'ın Susuz ilçesine bağlı Kayalık köyü sınırları içerisinde bulunan ve 1800'lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen Bendivan Kalesi, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayalık köyüne hakim kayalıklar üzerine yapılmış tarihi kalenin, günümüze sadece 2 burcu ulaşmış. Kaleye dair herhangi bir kitabe bulunmazken, Kayalık köylüleri kazı çalışması yapılırsa bulunabileceğini ileri sürüyor.

Köylüler, kalenin kim tarafından yapıldığına dair bir bilgileri olmadığını, ancak kalede yapılan incelemelerde taş üzerine işlenmiş haç işaretinin çıktığını belirtiyor. Eski yayla mezrasında yaşayan mezra halkından Kars İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Uray, yetkililerden, kaleye sahip çıkılmasını, kalenin restore edilmesi durumunda çok sayıda turistin buraya geleceğini ve ekonomiye de katkısı olacağını düşünüyor. Uray, ?Kaybolmak üzere olan kaleyi çobanlar ve köylüler bilinçsizce tahrip etmişler. Günümüze ulaşan kalenin iki burcundan birini yıkmışlar biri de yıkılmak üzere.? dedi.

Köy muhtarı Tamer Mahmutoğlu ise kale restore edilmediği takdirde yok olacağını kaydederek, köy halkı adına yetkililerden, burası için çalışma başlatmalarını beklediklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber