İzmir'de Alsancak Garı geçici olarak kapatılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Hilal Aktarma İstasyonu ve Kahramanlar-Akıncılar karayolu altgeçidi inşaat çalışmaları sebebiyle İZBAN'ın Alsancak Garı yönündeki aktarma seferleri, 11 Kasım 2012 Pazar gününden itibaren geçici olarak durdurulacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Normal sefer düzeninin etkilenmeyeceği, sadece garın devredışı kalacağı süreçte ESHOT'un Halkapınar-Alsancak arasında aktarma otobüs seferleri düzenleyeceği belirtildi. Aliağa-Menderes ve tersi istikamette devam eden seferler, çalışmalardan etkilenmeyecek. Üç ay sürmesi planlanan çalışmalar sonunda banliyö sistemi normal düzenine dönecek.

Yapılacak söz konusu istasyonla raylı sistemde önemli bir rahatlama sağlanacak, yolculuk süresi kısalacak. Hilal Metro İstasyonu'na entegre olacak yeni bir banliyö aktarma istasyonu sayesinde İZBAN ile metronun Halkapınar Aktarma İstasyonu'nda kesişmesinden dolayı yaşanan yolcu yoğunluğu da büyük ölçüde azalacak. Hilal Banliyö İstasyonu'nun da Halkapınar gibi aktarma işlevi göreceği yeni düzenlemeyle Üçyol yönünden metroyla gelen yolcular, İZBAN'la Menderes yönüne aktarma yapabilmek için Alsancak'a girmek zorunda kalkmayacak. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak'a girmeden Hilal Aktarma İstasyonu'nu kullanarak metroya geçip Üçyol yönüne gidebilecek.

Öte yandan İZBAN kapsamında daha önce vatandaşların emniyeti açısından kapatılan Kahramanlar-Akıncılar hemzemin geçidinin bulunduğu noktaya karayolu altgeçidi yapılacak. Arabalar ve bölgede oturanlar, karşıdan karşıya geçişler için bu altgeçidi kullanacak. 320 metre uzunluğundaki karayolu geçidiye Kahramanlar'dan Ege Mahallesi'ne kesintisiz ulaşım sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber