Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü unvan değişikliği sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Unvan Değişikliği Sınavı

SINAV ÜCRETİ

Sınava girecek adayların sınav ücreti Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yatırılacaktır.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

Sınav 01 Aralık 2012 cumartesi günü, saat: 10.00'da yapılacaktır.

SINAV UYGULAMASI

Sınavda 50 soruluk çoktan seçmeli(beş seçenekli)A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

Sınav 60 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

Aday, ?Sınav Giriş Belgesi?ni 22 Kasım 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alabilecektir.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi, özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarı 03 Aralık 2012 tarihinde http://www.byegm.gov.tr ve internet adresinde yayımlanacaktır.

Aday sınav sonuç bilgisi 19 Aralık 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://www.byegm.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAVA KATILACAK ÖZÜRLÜ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde aday, BYEGM'e 08 Kasım 2012 tarihine kadar teslim edecektir.

Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAV KONULARI

Unvan değişikliği sınavının, sınav soru kitapçığında yer alacak, ?Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği? ile ilgili konularına ait soruların tamamı (50 soru) BYEGM tarafından hazırlanacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

Unvan Değişikliği

Grup Nu. UNVAN

1 Mütercim (İngilizce)

2 Mütercim (Fransızca)

3 Mütercim (Almanca)

4 Mütercim (Rusça)

Sınava giren aday için [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan ?Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik' in ?14 üncü maddesinin ikinci paragrafında belirtildiği gibi ? Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.? hükmü gereğince değerlendirilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi : ?Alo 147?

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.byegm.gov.tr internet adresinde yayımlandıktan sonra en geç 3 (üç) iş günü içerisinde, sınav sonucuna ilişkin itirazlarını ise sonucun adaya duyurulmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde BYEGM'ye yapacaklardır.

Adaylar, itiraz başvurularını YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ve faksla yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Başvurusu /sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, aday/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber