Hakkari gençliğine yeni iş imkanı

Hakkari Üniversitesi Projeler Birimi tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde kabul edilen "Altın Bilezik Meslek Akademisi" projesi kapsamında 'Yaşlı ve Hasta Bakımı Elemanı Yetiştirme' eğitimlerine başlandığı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşlı ve Hasta Bakımı Elemanı Yetiştirme eğitimi, Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin toplantı salonunda 45 kursiyerin katılımıyla başladı.

Kursa katılanlara üniversite öğretim elemanlarınca teorik bilgilerin yanı sıra yaşlı ve hasta bakımı ile ilgili uygulamalı eğitimler verilecek. Bu proje kapsamında kursiyerler Hakkari genelindeki evlerde sağlık hizmeti alan hasta ve yaşlıları ziyaret edilip uygulamalı bir şekilde eğitim görecekleri belirtildi. 10 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere yaşlı ve hasta bakımı sertifikası verilecektir. Bu sertifika sayesinde kursiyerler huzurevlerinde, hastanelerde ve rehabilitasyon merkezlerinde iş bulma imkanına sahip olacakları da bildirildi.

Yaşlı ve Hasta Bakımı Kurs Eğitmeni Öğretim Görevlisi Galip Sarısu, günümüzde tüm dünyada yaşanan toplumsal, ekonomik, kültürel ve demografik değişikliklerin yaşlılık olgusuna yeni bir boyut getirdiğini söyledi. Sarısu, "Teknolojik yenilikler ve buna paralel olarak tıp alanındaki uygulama ve gelişmeler ortalama insan ömrünün uzamasına ve yaşlı nüfusun artmasına yol açmaktadır. Gerek günlük veya yatılı olarak huzurevlerinde kalan yaşlılara, gerekse de aile yanında, yaşlının kendi çevresinde ailelerin güven duyabileceği ve bakım yapacak elemanlar yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Hakkari Üniversitesi Projeler Birimi'nden Öğretim Görevlisi Hasan Yıldızhan ise; "İlimizdeki işsizliğin önüne geçmek ve genç nüfusa yeni iş imkanları sağlamak adına çalışmalarımızı yoğunlaştırdı. Bu programın ana hedefi işsizlere nitelikli iş kazandırmak, işsizliğin önüne geçmek ve genç nüfusa yeni iş imkanları sağlamaktır" dedi. - HAKKARİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber