Yıldırımhan okçuluk eğitimini 9 yaşın altına indirdi

Mersin Özel Yıldırımhan Gülcihan Memiş İlkokulu'nda okçuluk dersinin 9 yaşın altına indirilerek bir ilke imza atıldığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Müdürü Hüseyin Çelik, yaptığı açıklamada, çocukların fiziki gelişimlerinin hızlı olduğu dönemlerde verilen eğitimlerin spor hayatını temellendireceği düşüncesinden hareketle okçuluk eğitimlerini 9 yaşın altına indirdiklerini belirtti.

Müfredat eğitimlerinde başarıyı elde eden çocukların aynı zamanda spor, müzik ve sosyal eğitimlerini ön plana aldıklarını ifade eden Çelik, geleceğin sporcularını hayata hazırlamanın çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.

Çelik, bu nedenle okullarında Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve okçuluk antrenörü Aytekin Ataş'ın bizzat dersler vermeye başladığını dile getirdi.

Antrenör Aykut Ataş ise yaptığı açıklamada, okçuluğun çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerinin yanı sıra motivasyonlarını arttırıcı bir etkiye sahip olduğunu söyledi.

Okçuluk sporunu yapan çocukların vücuduna hakim olmayı ve vücudunu nasıl kullanması gerektiğini öğrendiğini anlatan Ataş, "Okçuluk aynı zamanda sabırlı olmayı mücadele etmeyi, el ve ayakların orantılı, doğru kullanılmasını öğretiyor. İnsana dik bir duruş temin ederek, hareketlerine esneklik ve zarafet kazandırıyor. Eklem ve tendonların, omuz, sırt ve bacak kaslarının kuvvetlenmesini sağlayarak vücut yapısı açısından omurga eğriliği tedavisinde önemli bir rol oynuyor." diye konuştu.

Ataş, gelecekte yeni şampiyon adaylarının Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları'ndan çıkmasını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber