Ruhsatsız işletmedeki 11 ton süzme yoğurt imha edildi

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri tarafından ruhsatsız yoğurt üretimi yapan bir imalathaneye yapılan baskında ele geçirilen 11 ton süzme yoğurt imha edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlıktan yetki almadan ruhsatsız kaçak olarak faaliyet gösteren bir yoğurt imalathanesine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekiplerince yapılan baskınla ilgili bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, imalathanede hijyen kurallarına uyulmadan kötü şartlarda üretildiği tespit edilen yaklaşık 11 ton süzme yoğurta el konularak imha edildiğini söyledi. İmalathanenin mühürlenerek faaliyetten men edildiğini de belirten Arap, ?Özellikle halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına İl Müdürlüğümüzce gıda denetimlerine önem verilmektedir. Bu konuda Alo Gıda 174 hattı veya diğer tüm bizlere ulaşan ihbarlar zamanında değerlendirilerek, bu tür fırsatçılara göz açtırılmamaktadır. Hiçbir zaman da göz açtırılmayacaktır. Gıda üretimi yapacak herkes belirlenen kurallara uymak ve bu koşullarda üretimlerini yapmak zorundadır" dedi.

Gıda üretimi yapan sektöre hijyen ve mevzuat eğitimleri verildiğini de söyleyen Arap, "Bu eğitimler verilmeye devam edilmektedir. İl Müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmaları, herkes işini doğru yapana kadar devam edecektir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber