'Balkanların en hızlı postacıları' İzmir'de

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürü Osman Tural, yarın İzmir'de yapılacak ?41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması?nda Türkiye'nin birinci gelmesini ümit ettiğini söyledi.Osman Tural, Atletizm Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan yarışmanın geleneksel olarak her yıl farklı bir ülkede yapıldığını belirtti.

Yarışmanın hem ülkelerarası dostluğun gelişmesine, hem de posta idarelerinin işbirliğinin artırılmasına katkı sağladığını dile getiren Tural, her sene 9 ülkenin katıldığı yarışmada bu yıl, 6 ülkenin mücadele edeceğini söyledi.

Tural, şunları kaydetti:

?Ekonomik kriz maalesef bu tür organizasyonlara katılımı engelliyor. Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya, Makedonya ve Türkiye'den posta dağıtıcıları yarışacak. Hem sportif, hem de gelenekselliği birarada barındıran bir organizasyon. Yarın Balkanların en hızlı postacısı Türk diyeceğiz, öyle umuyoruz. Genelde takım halinde hep birinci ya da ikinciyiz. Sporda kazanmak kadar yarışmak, katılmak da önemli. Sporun kardeşliği, sevgiyi geliştiren yönü olmalı.?

Toplam 52 posta dağıtıcısının Karşıyaka Mavişehir parkurunda yarışacağı etkinlikte, Türkiye 10 yarışmacıyla mücadele edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber