Türkiye Kumbarası Van'a lojman oldu

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra yardım seferberliğinin başlatıldığı Türkiye'de birçok hayırsever tarafından okul ve yurtlar yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde, 128'i Koç Vakfı tarafından, 128'i ise Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Turkcell'in başlattığı 'Van İçin Türkiye Kumbarası' kampanyasında toplanan paralarla öğretmen lojmanı yapıldı.

Mayıs ayında temeli atılan ve 2 ile 3 katlı olarak inşa edilen lojmanlar, rengârenk panjurlu ve deniz manzaralı. İçinde sosyal tesislerin de yer aldığı lojmanlar yeni sahiplerini bekliyor. Beyaz eşyanın döşeneceği öğretmen lojmanlarının anahtar teslimi, önümüzdeki günlerde yapılacak.

İnşaatları yakından takip eden Van Valisi Münir Karaloğlu, beraberinde Yardımcısı Zafer Coşkun ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile birlikte öğretmen lojmanlarında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilileri tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, 1+1 ve 2+1 lojmanları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Lojmanların içine bırakılan beyaz eşyayı ve işçiliği inceleyen Karaloğlu, açılışın yapılacağı tarihe kadar başta çevre düzenlemesi olmak üzere peyzaj çalışmaları ve diğer eksikliklerin de bir an önce giderilmesini istedi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ ÖĞRETMENEVİ 24 KASIM'DA AÇILIYOR

Vali Karaloğlu, Kalecik mevkiinde incelemelerini tamamladıktan sonra şehir merkezinde Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan 75 odalı öğretmenevinde de incelemelerde bulundu. İnşaatın sorumlu mühendisi Mehmet Koltaş tarafından karşılanan Karaloğlu, beraberindeki bürokratlarıyla birlikte yapımı tamamlanan ve 24 Kasım'da açılışı yapılacak olan öğretmenevini gezdi. Yapımı tamamlanan ve öğretmenevinin işçiliğini beğenen Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'a mobilya ve iç tefrişatının bir an önce alınarak odalara yerleştirilmesi talimatını verdi. 24 Kasım'a kadar çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasını isteyen Vali Karaloğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra öğretmenevinden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber