Şehit pilot ile yarbayın ismi alt geçitte yaşayacak

Malatya'da, çevreyolu üzerinde yapılan iki alt geçide, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle şehit düşen Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile 2008 yılında Erzincan'da şehit düşen Yarbay Miktat Şamdancı'nın isimleri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen 2013 Mali Yılı Belediye Bütçesi ile ücret tarifesi bu oturumda görüşülerek karara bağlandı. 2013 mali yılı belediye bütçesi, komisyon raporu doğrultusunda 345 milyon 568 bin lira olarak kabul edildi. Belediye ücret tarifesi de komisyon raporu çerçevesinde onaylandı.

Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu'nda alınan, devlet hastanelerinin sağlık alanı olarak hizmet vermeye devam etmesi ve kuzey çevre yolu açılış çalışmalarının hızlandırılması yönündeki kararları meclisin bilgisine sunuldu. 1 Ocak 2013'ten itibaren eski yönetmeliğin iptal edilerek, yeni hazırlanan T Plakalı Ticari Taksi Yönetmeliği'nin uygulanması kabul edildi.

Önceki ay meclis toplantısında gündeme getirilen şehit Yarbay Miktat Şamdancı ve Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın isimlerinin çevre yolu üzerinde yeni inşa edilen üst geçitlere verilmesi yönündeki teklif, İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda görüşülerek karara bağlandı.

Üst geçitlere; Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, 2008 yılında düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan Miktat Şamdancı ile Suriye tarafından düşürülen askeri uçakta şehit düşen Gökhan Ertan'ın isminin verilmesi kararlaştırıldı. Belediye Meclisi, gündemde yer alan imar maddelerini de görüşerek karara bağladı. İmar maddelerinin bir kısmı karara bağlanırken, bir kısmı da komisyona havale edildi.

Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını, 5 Aralık Çarşamba günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber