55 yıldır hasır dokuyor

Kütahya Simav'da hasır dokuyarak aile bütçesine katkıda bulunan yaşlı kadın, 55 yıldır bu işi yaptığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

55 yıldır ilçeye bağlı Çitgöl beldesinde yaz-kış demeden tezgahın başından kalkmadığını ifade eden 4 çocuk ve 12 torun sahibi Nazmiye Nine (70), çalışarak hem çocuklarını büyütüp evlendirdiğini hem de evin geçimini sağladığını söyledi.

Gücü yettiğince hasır dokumaya devam edeceğini dile getiren Nazmiye Nine, dokuduğu hasırların kamışlarını kurutulmadan önce Simav Gölünden karşıladıklarını, son 52 yıldır ise çevredeki göllerden temin ettiklerini kaydetti.

Bölgede fakir halısı olarak bilinen hasırın son yıllarda en çok turistik bölgelerde satıldığına dikkat çeken Nazmiye Nine, ?Hasırı önceleri kendimiz dokuyup ilçe merkezinde satmaya çalışıyorduk. Şimdi bin bir emek dökerek dokuduğumuz hasırları toptancılar ayağımıza kadar gelip satın alıyorlar. Ardından da kamyonetlere yükleyip sahil bölgelere götürüp satıyorlar. Müşteri sıkıntımız yok. Kazancım beni geçindirmeye yetiyor? dedi.

Hasır dokuma işini şimdilerde 99 yaşına basan annesi Selime Ayyıldız'dan öğrendiğini ifade eden Nazmiye Nine, ?Ne yazık ki genç nesil hasır dokumayı öğrenmek istemiyor. Biz bu mesleğin son ustalarıyız. Ata mesleğimizin bizimle birlikte yok olup gitmesinden endişe duyuyoruz? diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber