Valinin çevre isyanı

Maden ocaklarını işleten firmaların işleri bittikten sonra olduğu gibi ocağı bırakıp gittiğini ifade eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ?Adam bir yerde maden ocağı işletiyor, buradaki maden ocağının verimliliği bitince öylece bırakıp gidiyor. Yok böyle bir şey.? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, basın mensupları ile Polisevi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Vali Yerlikaya, yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi verdi. Islah Tekirdağ'da Ergene Nehri'nin temizlenmesi projesi kapsamında kurulaması planlanan ıslah OSB'ler ile ilgili konuşan Yerlikaya ?Islah OSB'ler ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şuanda Islah OSB'nin doluluk oranına ulaşamadığımız sürece bu alanın dışında bir ruhsat vermiyoruz. Çünkü bir tanesinin harcadığı para bir OSB alanının maliyeti kadar. İsraf değil mi bu? Bu paraları bana verin ben okul yaptırayım.? dedi.

Vali Yerlikaya, 6 ıslah OSB?nin arıtma projesi ve Marmara Denizi'ne derin deşarjının projesi ve tüm dosyalarının satın alma ihalesinin yapılacağını ifade ederek Kasım 2012'den Ocak 2015'e kadar Islah OSB'lerin tüm alt yapı ve üst yapılarının bitirileceğini söyledi.

Ayrıca OSB veya Islah OSB alanlarında doluluk yüzde 75 oranına ulaşılıncaya kadar OSB alanları dışındaki mevcut planlı sanayi alanlarında yeni sanayi yatırımlarına izin verilmeyeceğini ifade etti.

Çevreyi kirleten firmalarla ilgili de bilgi veren Vali Yerlikaya, bu konudaki mevzuatlara aykırı davranan firmalarının isimlerini teşhir edeceklerini açıkladı. Yerlikaya, ?Adam bir yerde maden ocağı işletiyor. Buradaki maden ocağının verimliliği bitince öylece bırakıp gidiyor. Yok böyle bir şey. Biz orayı ilk haliyle veriyoruz o cıbıl hale getirip bırakıyor. Bu mevzuata aykırı bir durumdur. Bir dahaki sefere mevzuata aykırı davranan firmaların isimlerini teşhir edeceğiz. Fısıltı gazetesiyle bu iş olmaz her şey açık açık konuşulmalı.? dedi.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 4 Kasım 2012 tarihlerinde Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde işlenen cinayet sonrasında çıkan olayları değerlendirdi. Vali Yerlikaya, 5 ve 6 Kasım akşamı çıkan olayların, ulusal ve yerel basına yansıyan estantenesinden hiç memnun olmadığını söyledi.

Yerlikaya, ?Şarköy'deki olay son derece vahim ve üzücü. Yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailesi, akrabası ve Şarköylü hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Buradan şunu söyleye bilirim. Ben Tekirdağlıların, Trakyalıların yani Rumeli insanının, çatışmacı bir kimlikten hoşlanmadığına inanıyorum. Hep uzlaşıyı, istişareyi, yani diğer tabirle geçimli olmayı düstur edinmiş insanlardır. Ancak 5 ve 6 Kasım akşamı çıkan olayların, ulusal ve yerel basına yansıyan estanteneden ben hiç memnun olmadım.? dedi.

Üzücü olayı yapan kişinin yakalandığını ve adaletin karşısına çıkarılacağını belirten Yerlikaya, ?Bir acıyı paylaşmak demek o sorumluluğu paylaşmak demek. O üzüntü ile adaletin tecelli etmesine engel olmayı gerektirmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hukuk devletidir. Bu üzücü olayı yapan kişi yakalanmıştır. Adaletin karşısına çıkarılacaktır. Bizi ilgilendiren kısmı budur. Ancak sayılarını siz sormayın ben söylemeyeyim, o televizyonlarda görmüş olduğumuz vatandaşlarımız, adaleti kendileri dağıtma yönünde veya üzüntülerinin yönetiminde söz sahibi değil duyguları ile hareket eder hale geldiği zaman ortaya nahoş hadiseler çıkıyor. Biz bu olaylardan çok etkilendik ve biraz hayal kırıklığına uğradığımızı söyleyebilirim. Emniyet müdürümü bizzat oraya gönderdim. Takviye de yaptık. Hiçbir vatandaşımıza sağduyu dışında bir hareketle davranmak istemiyoruz. Bu durumu hep bu zamana kadar muhafaza ettik. Orada ölen vatandaşımızın babasını mikrofon işle konuşturduk. Dedik ki üzüntünüze katılıyoruz. Buraya kadar tamam Bundan sonra dağılın. Bırakın adalet hukuk devleti kuralları içerisinde tecelli etsin. Anlayan oldu teşekkür eden oldu. Ayrılanlar oldu. Ama ayrılmayanlar oldu. O günkü olayın tekrarlanmasını temenni ediyorum.? dedi.

Toplantı soru cevapların ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber