Kayıt dışı cep telefonlarına son uyarılar...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2005 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayıt dışı cep telefonlarına gönderilecek mesaj, bu konudaki esasları belirleyen yönetmeliğin yayınlanmasını bekliyor. Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından GSM operatörleri aracılığıyla 15 gün içinde kayıt dışı cep telefonlarına kayıt yaptırmaları için uyarı mesajları gönderilecek.

Telekomünikasyon Kurumu, kaçak ya da çalıntı cep telefonlarının kayıt altına alınmasına ilişkin hükümler getiren 5392 sayılı kanunun öngördüğü düzenlemeleri yapmaya çalışıyor.

Telekomünikasyon Kurumu, kayıt işlemlerinin hangi usullerle yapılacağını belirleyen yönetmeliğe son şeklini vererek, Başbakanlığa gönderdi.

Telekomünikasyon Kurumu, bu arada, cep telefonlarıyla ilgili bilgilerin tutulacağı veri tabanı ile bilgi ihbar merkezinin kuruluşu için çalışmalarını da sürdürüyor.

Cep telefonlarının kayıt işlemlerinde izlenecek yöntemler ve işletmecilerin sorumluluklarını belirleyen "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik", kayıt dışı telefonların 13 Aralık 2005 tarihine kadar kayıt başvurularının yapılmasını öngörüyor.

Cep telefonu aboneleri, çalınma, yağmalanma, kaybolma veya her ne suretle olursa olsun rızası dışında elinden çıkması ihtimaline karşı cihazlarının haberleşme şebekesinden hizmet almasının engellenmesi için Telekomünikasyon Kurumu'nun bilgi ve ihbar merkezine kısa mesaj göndererek kayıt yaptıracaklar.

Öte yandan, Telekomünikasyon Kurumu, oluşturacağı veri tabanıyla cep telefonlarını "Kara", "Gri" ve "Beyaz" listeler altında izleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber