Ağaçtan pantolon yaptı

Fatma Kalay - Uzun yıllar ağaç oymacılığı yapan tiyatro sanatçısı Murat Dölek, kereste atölyesinde gördüğü pantolona benzeyen kütüğü 3 ay içinde oyarak pantolon haline getirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma Kalay - Uzun yıllar ağaç oymacılığı yapan tiyatro sanatçısı Murat Dölek, kereste atölyesinde gördüğü pantolona benzeyen kütüğü 3 ay içinde oyarak pantolon haline getirdi. Dölek, ağaç pantolonunu tek kişilik tiyatro oyununda kostüm olarak kullanacak.

Tiyatro sanatçısı Dölek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıldır tiyatro sanatıyla uğraştığını, 9 yıl önce de ağaç oymacılığı işine başladığını söyledi.

Kereste imalatı yapılan bir atölyeyi ziyaretinde, pantolona benzettiği bir ağaç kütüğünü alarak atölyesine getirdiğini anlatan Dölek, "Yaklaşık 3 ay içinde kütüğün içini oyup pantolon şekline getirdim" dedi.

Kütüğün dış kısmının tamamen doğal kalmasını istediğini, dış yüzeyde oynama yapmadığını açıklayan Dölek, şunları kaydetti:

"İçini biraz daha şekillendireceğim. Herkesin giyebilmesi için daha da düzgünleştireceğim. Ağaç işlendiği zaman yaşamaya devam eder. Ağaç pantolonuma rahat giyilmesi ve düşmemesi için zamanla askı da ekleyeceğim. Yaklaşık 10 kilo civarında."

-Tek kişilik tiyatro oyununda giyecek-

Kendisinin Tahta Yürek çalışması ile tanındığını anımsatan Dölek, "Ağaç pantolonumu, tek kişilik bir tiyatro oyununda kullanmayı düşünüyorum. Tahta Yürek'in hayatını anlatan oyunda kostüm olarak kullanacağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber