İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yemenli idarecileri eğitecek

Yemen'in Aden şehri Valisi Waheed Rasheed, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Topbaş, Aden'den gelecek bir ekibe yerel yönetim konusunda eğitim vereceklerini söyledi.

Aden Valisi Waheed Rasheed, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı Saraçhane'deki makamında ziyarete etti. Topbaş, Waheed Rasheed kapıda karşıladı. Rasheed'in şeref defterini imzalamasının ardından ikili görüşmeye geçildi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Kadir Topbaş ve Waheed Rasheed basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

İstanbul ve Aden arasında işbirliği protokolünün imzalanması için mutabakata vardıklarını açıklayan Kadir Topbaş, bilgi ve deneyim paylaşımı, karşılıklı işbirliği konularında anlaştıklarını belirtti. Yeniden yapılanma sürecinde Yemen'in yanında olacaklarını ifade eden Topbaş, ?Bir dost ülke olarak ve İstanbul kenti olarak kendilerine yerel yönetimle ilgili bilgi ve deneyim paylaşımı içerisinde her daim yanlarında olacağımızı ve kendilerine destek vereceğimizi ifade ettik. Bir ekibimiz giderek yerinde incelemeler yapacak. Arkasından oradan teknik heyetleri gelip misafir olarak bizle kalacaklar ve çalışmalarımızı yerinde inceleyecekler. Katı atık yönetimi, trafik, su yönetimi, eğitim ve benzeri konularda yerel yönetim ve halkı ilgilendiren, halka hizmet veren bütün birimlerle ilgili çalışmalarımızı kendilerine açacağız. Ekibi burada yetiştirerek kendi kentinde hizmet verecek duruma getireceğiz.? dedi.

'TÜRKİYE BİRİNCİ VATANIMIZ'

Waheed Rasheed de, İstanbul ve Türkiye'yi birinci vatanları olarak gördüklerini dile getirdi. İstanbul ve Aden şehri arasında bir protokol imzalayarak ilişkileri daha ileri götürmek istediklerini söyleyen Waheed Rasheed, toplu konut, altyapı, ulaşım gibi konularda uzlaşmaya vardıklarını ifade etti. Waheed Rasheed, Arap baharının yaşandığı bu günlerde az laf çok iş yapmaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber