Salihli Gazi İlköğretim'in Ana Okulu, baştan aşağı yenilendi

?Kardeş Okul-Kardeş Kurum? projesi kapsamında Gazi İlköğretim Okulu'nun kardeş kurumu olan Özel Salihli Hastanesi, ana okul kısmını baştan aşağıya yeniledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan tadilat sonrası, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Özel Salihli Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Turgut Yenidünya, Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ferit Yunusoğlu, Hastane Müdürü Alaaddin Altan ve hastane çalışanları okulu ziyaret etti. Kaymakam Peynircioğlu ve beraberindekiler, Okul Müdürü Nurettin Söğüt'ten bilgi aldı. Ana sınıfında okuyan çocuklarla da sohbet ettiler. Ziyarette konuşan Peynircioğlu, ?Kardeş kurumlarımızın hepsi karınca kararınca imkanları ölçünde yardımcı oluyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Özel Salihli Hastanesi, okulumuzun ana sınıfı binasını restore ederek modern bir görünüme kavuşturdu. Hastanemize göstermiş oldukları kardeşlik örneğinden dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

Özel Salihli Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yenidünya ise, şöyle konuştu: ?Gönüllük esasına dayalı bu sosyal projeyi destekleme kararı alan Özel Salihli Hastanesi, eğitimin kalitesini artırma, imkanlar çerçevesinde öğrencilerin ve okulun ihtiyaçlarını giderme, sevgi, saygı, birlik beraberlik yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirme, toplumsal sorumluluk bilincini yaygınlaştırmak amacıyla imzalamış olduğu ?Kardeş Okul - Kardeş Kurum' projesini kağıt üzerinde bırakmayıp fiilen icraata geçirip tamamlamış olmanın büyük hazzını duymaktayız. Okulda tarafımızca yapılan incelemede, ana sınıf olarak hasarlı olması nedeniyle kullanılamayan bloğun ciddi anlamda hasarlı ve kötü durumda olduğunu gördük. Gerekli etüt ve inceleme yapılmış, sonucunda da çatısının tamamen çürüdüğü, tavanların ciddi derecede hasarlı olduğu, dersliklerinin tamamen kullanılmaz durumda olduğu ve güvenli bulunmadığı tespit edilmiştir. Pencerelerinin ve kapılarının çürümüş olduğu boya badanasının tamamen harap hale geldiği, dış cephe dahil her tarafında hasar bulunduğu görülmüştür. Hastane olarak gerekli restoreyi yaptırıp ana sınıfımızı tekrar eğitim öğretime kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.?

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Yunusoğlu da, ?Küçük yavrularımızın böyle sınıflarda eğitim görmesi, hijyen koşulu olmayan dersliklerde okumasına gönlümüz razı olmamıştır. Burada eğitim gören çocuklarımız kendilerine, ailelerini ve ülkesine faydalı bire birey olarak yetişeceklerine inanıyorum? diye konuştu.

Okul Müdürü Söğüt ise, kardeş kurum Özel Salihli Hastanesi'ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber