Kürtaj iddiasında hapis cezası istenen doktor serbest bırakıldı

Balıkesir'de 2011 yılında gerçekleştirilen 'Neşter' adlı operasyon kapsamında tutuklanan ve hakkında 11 ayrı suçtan 843 hapis cezası istenen jinekolog doktor İ.E. serbest bırakıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de 2011 yılında gerçekleştirilen 'Neşter' adlı operasyon kapsamında tutuklanan ve hakkında 11 ayrı suçtan 843 hapis cezası istenen jinekolog doktor İ.E. serbest bırakıldı. 21 aydır tutuklu bulunan doktor İ.E.'nin 5-6 aylık bebekleri anne karnında ilaçla öldürdükten sonra kürtaj yaptığı ve bebekleri pizza kutusu ve bebek bezine sarıp gömüldükleri iddia edilmişti.

Şubat 2011 tarihinde jandarma tarafından düzenlen operasyonda gözaltına alınan doktorun, anne karnındaki 4-5 aylık istenmeyen bebekleri ilaç verdikten sonra kürtaj yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Jandarmanın yaptığı araştırmada kürtaj yapılan bebeklerin pizza kutusu ve bebek bezine sarıp gömüldükleri ortaya çıkmıştı.

Bu görüntülerin ortaya çıkmasından sonra olay infial uyandırmıştı. Davanın dosyası örgüt kapsamında önce İstanbul'a gönderilmişti. Yapılan incelemede olayın dosya Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın 4. ve son duruşmasında hakkında 11 ayrı suçtan toplam 843 yıl hapis cezası istenen İ.E. serbest bırakıldı. 21 ay cezaevinde yatan ve hakkında ağır suçlamalar bulunan doktor İ.E. ise suçlamaları reddetti.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı 2010 yılı eylül ayında ihbarlar sonrası bazı özel hastane kayıtlarını incelemeye almıştı. 2011 yılı Şubat ayında 'Neşter' adı verilen operasyonu düzenleyen jandarma, bazı hastalara ameliyat yapmadan yapılmış gibi gösterip sigortadan para sızdırdıkları ve devleti zarara uğrattıkları saptanan, doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan 11 kişiyi gözaltına almıştı. Yasal süresi olan 10 haftayı geçmiş bebekleri öldürüp, kürtaj yaptığı belirlenen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Dr. İ. E. ve kendisine yardım ettiği ileri sürülen doktor ve personel soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Jandarma ekipleri, özel hastanelerin birinde yolsuzlukla ilgili resmi evrakları incelerken kuruma gelen ve hamile olarak kaydı yapılan kadınların nüfus müdürlüğünde doğum kayıtları olmadığını fark etmişti. Kayıp bebeklerin peşine düşen ekipler, anne adayları T.Y. ve S.K.'nın ifadelerine başvurdu. 2 kadının ifadesinden yola çıkan ekipler, 4-5 aylık bebeklerin ilaçla anne karnında öldürüldüğü, ardından suni sancıyla doğurtulduğu ya da kürtajla alındığını belirledi. Bu gelişmenin ardından, 10 haftalığın üstündeyken anne karnında ölen iki bebeğin Balya ve Susurluk ilçelerindeki mezarları açıldı. Minik bebeklerin pizza kutusu ve bebek bezine sarılarak gömüldükleri ortaya çıktı.

Hazırlanan iddianamede doktor İ.E.'nin istenmeyen gebelikleri yasal süre olan 10 haftanın dolmasına ve tıbbi gerekliliklerin yerine getirilmemesine rağmen sonlandırdığı, bu işlemi Karacabey ve Susurluk'taki muayenehanelerinde kanunlara aykırı olarak, gerekli sterilizasyon ve devletin gözetimi olmaksızın gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü. İ.E.'nin ultrason görüntülerine göre, hamile kadınlara "Dextroz" adlı ilacı verdiği, bu ilacın etkisiyle bebeğin anne karnında öldüğü ve ertesi gün de suni sancı ile doğum yaptırdığı ve gebeliği sonlandırdığı iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber