Reyhanlı'daki 'silah satış' ihalesi iptal edildi

Reyhanlı Mal Müdürlüğü, kolluk kuvvetleri tarafından ruhsatsız ve faturasız olduğu gerekçesiyle yakalanan bin 698 adet av tüfeğinin satışına yönelik ihalenin ?Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceği' gerekçesi ile iptal etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Valiliği, çıkan haberler üzerine CHP'li Hatay milletvekillerinin ?devlet kurumu yurttaşlara silah satıyor' şeklide TBMM gündemine taşıdığı ihale ile ilgili resmi internet sitesinde açıklama yayınladı.

Açıklamada, basında silah satışı ile ilgili bazı iddiaların yer alması üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

Habere konu satışlar ile ilgili, hiçbir kamu kurum ve kuruluşuna, herhangi bir gerekçe ile yazılı veya sözlü talimatın bulunmadığının belirtildiği açıklamada, işlemler ilgili mevzuatı gereği yapılan rutin bir ihale işlemi olduğu, Reyhanlı ilçesine yönelik özel bir uygulama yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Satıldığı belirtilen silahlar, kolluk kuvvetlerince ruhsatsız veya faturasız olduğu için yakalanan ve yetkili mahkemeler tarafından Avda ve Sporda Kullanılan Tüfek, Nişan Tabancası ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun kapsamında el konulan yerli üretim, yivsiz av tüfekleridir. Mülkiyeti kamuya geçirildikten sonra illerde defterdarlıklara, ilçelerde mal müdürlüklerine tasfiye amacı ile teslim edilen bu kabil eşyalardan ekonomik değere sahip olanlar, Devlet İhale Kanunu kapsamında satışa çıkarılmaktadır. 18 yaşını doldurmuş, Yivsiz Tüfek Satın Alma Belgesi alan her vatandaş bu alımlara iştirak edebilmektedir. Bu kapsamda ilgili mahkemelerce Hatay Defterdarlığı'na 1698 adet yivsiz av tüfeği teslim edilmiş olup, daha önceki ihalelerde bunların 208'i satılmıştır. 7- 8 Kasım tarihlerinde Reyhanlı Mal Müdürlüğü'nde yapılması planlanan ihale, yanlış anlama ve algılamalara meydan vermemek için iptal edilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber