Yaşamak istiyorum

Bursa'da Organ Bağış Haftasında organ nakli olanlar ve nakil bekleyen hastalar buluştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğuştan böbrek yetmezliği olan ve yaşıtları gibi gezemeyen 17 yaşındaki İlayda Sezen'in, ?Yaşamak istiyorum? çığlığı herkesi duygulandırdı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle müdürlük konferans salonunda organ nakli olan ve nakil bekleyen hastalar bir araya geldi. Vali Şahabettin Harput'un da katıldığı programda organ nakli bekleyen hastalar duygularını dile getirdi. Görükle Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencisi İlayda Sezen'in mesajı ise herkesi duygulandırdı. Çocukluğumdan bu yana tek korkusunun diyalize girmek olduğunu ifade eden Sezen, ?Diyalize girmemek için elimden geleni yaptım. Böbreğimin fonksiyonunun düştüğünü söylediler. O yüzden elimden başka bir şey gelmiyordu. 16 gündür diyalize giriyorum. Yeniyim. Diyalizin zorlukları çok fazla. İstediğim kadar gezip tozamıyorum. İstediğimi yiyemiyorum? dedi.

?Arkadaşlarım benden daha olgun ve yetişkin? diyen Sezen, nakil olduktan sonra hayatının düzeleceğini ifade etti. Sezen, ?Diyalize girince gelişimim durduğunu söylüyorlardı. Nakil olduğumda ben de kilo alacağım. İyi bir yerlere geleceğim. Şu an hedeflerim var? diye konuştu.

?YENİDEN DOĞMAK İSTİYORUM?

Hiçbir zaman umudunu yitirmediğini ve organ nakli için her zaman bekleyeceğini kaydeden Sezen, ?İlk kateter takıldığı an çok kötüydüm. Hayatımın en kötü anını yaşadım. Ama artık diyaliz ilerledi. Organ nakli çok gelişti. Çok şanslıyız. Benim küçüklüğümde bunlar yoktu. İnsanlar ölüm korkusu ile yaşıyordu. Ama şu an öyle bir şey yok. Şu an çok mutluyum. Ben diyalize girdiğimde ailem de benim gibi oluyordu. Zoruma gidiyor. Benim tek dileğim bana bir böbrek bulunması. Ben de diğer insanlar gibi rahat ve mutlu olmak istiyorum. Yeniden doğmak istiyorum? şeklinde konuştu.

?HASTA OLMASAYDIM, ORGANIMI BAĞIŞLARDIM?

Diyaliz hastası olduğunu, organ bağışı konusunda insanların yeterli bilgi sahibi olamadığını ifade eden Sezen, ?Organ bağışlamak kötü bir şey değil. Organ bağışı kadar güzel bir şey yok. Böbrek hastası olmasaydım, ben herhangi bir organımı bağışlardım? dedi.

Adliyede çalışan kızı Tülay Büyük'ün organlarını bağışlayan Temel Büyük ise, ?Yalnız bu iş bir kişi ile olmuyor. Halkın bilinçlenmesiyle oluyor. Halk dertlerini ve üzüntülerini paylaşmalı. Bu acılar İlayda ile bitmez. Hepimiz paylaşırsak bu acıyı hissedersek acılarımızı asgariye indiririz? açıklamalarında bulundu.

Vali Harput, konuşmasından sonra yanına gelen Temel Büyük'ü açıklamalarından dolayı teşekkür etti.

AĞLATAN KONUŞMA

7 ay önce hayatını kaybeden 85 yaşındaki annesi Şahinde Uyanık'ın organlarını bağışladığını söyleyen kızı Şükran Mazlum ise duygularını anlatırken göz yaşlarını tutamadı. Konuşmakta güçlük çeken Mazlum, ?Çok mutluyum. Benim annemin organları başka hastalara umut oldu. Herkese Allah nasip kısmet etsin? dedi.

Organ bağışının önemine işaret eden Vali Şahabettin Harput, ?Organ bağışına destek verelim. Herkes katkı koysun. Bir can kurtaralım. O can öbür tarafta bizim kurtuluşumuza vesile olur. Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum? dedi.

Konuşmaların ardından organ bağışı yapan vatandaşlara Harput, çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber