Çanakkale'de 2 okulun açılışı yapıldı

Çanakkale'de hayırseverler tarafından yapılan 2 okulun açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışlara, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de katıldı.

Önce Lapseki ilçesinde bir hayırsever tarafından yapılan Lapseki Faik Güngör Anaokulu?nun açılışı yapıldı. Açılışa Erdem'in yanı sıra Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Açılıştan önce bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Erdem, hayırsever Güngör'e teşekkür ederek, yaptıklarının örnek teşkil etmesini istedi. Erdem, ?Faik Güngör, hayatının geçtiği ve öğretmenlik yaptığı şehirde eserler bırakmaya devam ediyor. Ailesine de destekleri için teşekkür ederim. Ülkemizde eğitim yılı ortalaması 6.1. Avrupa'da onun üzerinde. Japonya yeni ilkeleriyle eğitimde söz sahibi olmak istiyor. Biz 2023 yılında iyi bir yerde olmak istiyorsak, 2071 hedeflerimizde samimi olmak istiyorsak, eğitime öncelikli önem vermemiz gerekiyor.? dedi.

İkinci okul ise Eceabat ilçesinde açıldı. Lapseki'den sonra protokol, 'Tarihe Saygı Projesi' çerçevesinde Opet tarafından yapılan Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Türközü İlköğretim Okulu'nun yerine yapılan okul, 5 bin 64 metrekare üzerinde 2 bin 700 metrekare bir bina olarak inşa edildi. Okul arsasında ayrıca 580 metrekare yeşil alan ve 420 metrekarelik basketbol sahası da yapıldı. 16 derslikten oluşan okulun, kantin, yemekhane, çok amaçlı salon, engelli tuvaleti, kütüphane, müzik sınıfı, fen laboratuvarı, resim sınıfı, yabancı dil ve bilgi teknolojileri sınıfı mevcut.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber