Şırnak'ta suça sürüklenen çocuklar Şanlıurfa ve Silifke'yi gezdi

Şırnak'ta denetim altında bulunan suça bulaşmış 15 çocuk, iyileştirme çalışmaları kapsamında Şanlıurfa ve Silifke'ye geziye götürüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklar, Şırnak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 3 gün süren gezi kapsamında, Şanlıurfa, Silifke'yi gezdi. Toplam 15 çocuğun yer aldığı projede, suça sürüklenen çocukların kolayca topluma kazandırılması, rehabilitesi ve ıslahının sağlanması hedefleniyor.

Şırnak'tan başlayan gezinin ilk durağı Şanlıurfa oldu. Çocuklar burada bulunan Şanlıurfa Kalesi, Balıklıgöl, Eyyüp Peygamber'in Makamı gibi tarihi turistik yerleri ziyaret etti. Ayrıca çocuklar, Şanlıurfa Polisevi'nde İl Emniyet Müdürlüğü'nün yetkilileriyle yemek yedi, Şanlıurfa Ticaret Borsası'nın verdiği kahvaltıda STK temsilcileri ile buluştu.

Daha sonra Mersin'in Silifke ilçesine gezen çocuklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Eğitim Tesisleri'nde Silifke Cumhuriyet Savcısı Metin Yıldırım, Silifke Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Çolak ve diğer yöneticilerle birlikte yemek yedi. Silifke Kalesi, Kız Kalesi, Cennet-Cehennem Mağarası, Astım Mağarası gibi Silifke'nin tarihi ve doğa güzelliklerini içine alan yerler gezen çocuklara bölge hakkında bilgiler verildi.

Projenin hazırlanmasına destek veren Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, ?Çocuklar, gençler bizim için çok değerlidir. Onlar bugünümüzün yarını, yarınımızın umutlarıdır. Onlara yapılan hiçbir yatırım boşa değildir. Ebeveynler çocuklarını etkilediği gibi çocuklar da ailelerine olumlu etkilerde bulunabilmekte. Buna benzer çalışmalar her zaman desteklenmelidir ve biz bu desteğimizi devam ettireceğiz." dedi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş ise "Suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması çok önemlidir. Geleceğimizi görmek istiyorsak bugünkü gençlerin durumuna bakmalıyız. Toplum içinde yerini almış bir birey çevresindeki herkese faydalı olacaktır. Bu açıdan suça sürüklenen çocukların rehabilitesi ve ıslahı toplum içinde gereklidir. Çocuk ve yetişkinlere yönelik çalışmalarımız devam edecektir." diye konuştu.

Programa katılan çocuklar da geziden çok memnun olduklarını ve gördükleri yerlerin kendilerini çok etkilediğini söyledi. Ziyaret sırasındaki konuştukları yetkililerin kendilerine ufuk açtığını kaydeden çocuklar, suça tekrar bulaşmamak için çok dikkatli olacaklarını, yaptıkları işte başarılı olmak için daha çok gayret göstereceklerini ifade etti.

Şırnak Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, projeye maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar ve Silifke Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Çolak personellerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber