Vali 'İlim Şehri Isparta' projesini anlattı

Isparta İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, kentin ilim şehri olması durumunda birçok sorununun kendiliğinden çözüleceğini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta sevgisinin kimsenin tekelinde olmadığını belirten Vali Oğuz, "Anahtar kelimeler 'Isparta sevgisi', 'Isparta buna layıktır' olmalı. Ortak hissiyatımız Isparta'yı sevmektir" dedi.

Isparta'yı 1.5 yıldır tetkik ettiğini aktaran Vali Oğuz, şöyle dedi: "Bir slogan belirledik Mekke-Medine-Kudüs-Isparta dedik. Mekke, Medine, Kudüs şerefli şehirler Isparta ise vazifeli şehir. Isparta'nın vazifesi ilim. Isparta'nın ağırlığı ne kadarsa o kadar hizmet çekecek. Isparta Antalya'nın arka bahçesi olmakla değil, diğer iller Isparta'ya yakın olmakla övünecek."

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na 'İlim Şehri Isparta' projesinin sunulduğunu ileten Vali Oğuz, "Bunu bir organizasyon haline getireceğiz. Isparta ilim şehri olduğunda yükseköğretimin yoğunlaştığı yer Isparta olacak. İlim şehri olduğunuzda o zaman sizin taşınız toprağınız kıymetli olur. İlçelere köylere bile eğitim yatırımları gelir. Buraya hücum başlar" diye konuştu.

Isparta'da kamu hizmetlerinin en güzel şekilde yürütüldüğünü ifade eden Vali Oğuz, "Isparta'da kimse kimseyle kavgalı değil. Siyasi ayrım kesinlikle yapılmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Türkiye'de 4+4+4 sistemini en iyi uygulayan kentin bizim olduğunu söylediler. Yeni yatırımlarla daha iyi sonuç alacağız. 2013'te maddi kaynak açısından da yüzde 100 artış olacağına inanıyorum" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber