En büyük hayali ekonomi üniversitesi

AFYONKARAHİSAR Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, en büyük hayalinin Afyonkarahisar'a ikinci bir üniversite kurmak olduğunu söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitenin kent hayatına doğrudan ekonomik ve sosyal olarak katkıda bulunduğunu aktaran Mühsürler, "Rekabet olursa kalite artar" dedi. Borsa'nın arkasındaki alanın bu hayali için uygun bir arazi olduğuna dikkat çeken Mühsürler, şöyle dedi:

"Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin yanında bir üniversitenin daha açılması, şehrin önünün açılması demektir. Üniversite, dışa açılan penceredir. Tarım- ticaret merkezi, canlı hayvan borsası ile Emirdağ ve Dinar alım-satım salonlarını gerçekleştirdikten sonra en büyük hayalim, Borsa'nın arkasındaki 75 bin metrekarelik arsada Afyon Borsa Ekonomi Üniversitesi kurmak" dedi.

Bu üniversite için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan destek alabileceğini kaydeden Mühsürler, "Eskişehir ve Konya'nın gelişmesinde ikinci üniversitenin de etkisi var. Türkiye'nin tüm vilayetlerinden öğrenci geliyor. Bu öğrenciler, kent ekonomisine doğrudan katkı sağlıyor. Berberinden simitçisine kadar herkes bundan ekmek yer" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber