Tarsus-Aznakay kardeşliğinin 15. yılı kutlanıyor

Mersin'in Tarsus ilçesi ile Tataristan'ın Aznakay şehrinin kardeşliğinin 15. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aznakay'da yapılan ?Tarsus Günleri' yoğun ilgi görürken, programlarda Tatar halkı Tarsusluları hasretle kucakladı.

Tataristan'a giden Tarsus heyeti ilk olarak Aznakay Belediye Başkanı Marsel Şeydullah tarafından kabul edildi. Tataristan Milli Eğitim Bakanı Engel Fattahov'un hazır bulunduğu toplantıda söz alan Aznakay Belediye Başkanı Marsel Şeydullah, 15 yıl önce temeli atılan kardeşlik tohumun dalga dalga büyüdüğünü söyledi. Türkiye'yi ve Tarsus'u çok sevdiğini dile getiren Şeydullah, Tarsusluları burada görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Türkiye Tataristan Dostluk Derneği Başkanı Firdevs Fathelislam ise kardeşliğin 15 yıldır aralıksız sürmesinden dolayı gururlu olduklarını söyledi.

Aznakay'dan olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, amaçlarının kardeşliğin gelecek nesillere aktarmak ve Türki Birliği'ni oluşturmak olduğunu aktardı. Kocamaz, ?15 yıl önce başlayan kardeşliğin ilelebet devam etmesini diliyorum. Biz hiçbir zaman orta Asya'daki kardeşlerimizi, Rusya yönetimindeki kardeşlerimizi unutmadık. Biz kardeşliğe büyük önem veriyoruz. Birçok belediye kardeşlik projesini başlatmıştır ama Tarsus ile Aznakay gibi başarılı olmamıştır. Başlattığımız kardeşliğin amacı bizden sonra gelecek nesillerin kaynaşması, bir araya gelmesi, alışveriş yapması ve Avrupa Birliği gibi Türk Birliğinin temelini atmaktır.? şeklinde konuştu.

Tarihi olaya tanıklık ettiklerini söyleyen Tataristan Milli Eğitim Bakanı Engel Fattahov da ?Senelerce süren çok güzel kardeşlik var ortada. Bu bizi gururlandırıyor. 2013 yılında Türkiye'de ?Tataristan Günleri', 2014 yılında ise Tataristan'da ?Aznakay Günleri' olacak. Çok güzel devam eden kardeşliğin ekonomik boyutta ilerlemesini arzu ediyoruz. Bu kardeşliğe bugüne kadar sürmesine vesile olanları kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Daha sonra söz alan Aznakay eski Belediye Başkanı Enes İshakov, bugünleri görmekten son derece mutlu olduğunu, kendilerinin başlattığı kardeşliğin ilelebet sürmesini diledi.

Konuşmaların ardından ?Kardeşlik Sözleşmesi' imzalandı.

TARSUS GÜNLERİ'NDE TARSUS'A ÖZGÜ ÜRÜNLER TANITILDI

Program kapsamında Medeniyet Sarayı'nda düzenlenen ?Tarsus Günleri'nde kente özgü yiyecek ve içecekler tanıtıldı. Tatarlıların yoğun ilgi gösterdiği programda, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi yöresel folklor gösterileri sundular. Tarsus'a özgü oyunlarında sergilendiği programda Kadir Somer konser verdi. Daha sonra Adana Olgunlaşma Enstitüsü ?Toroslar Esintisi' adlı defilesi Aznakaylıları büyüledi. 10. Yıl Marşı ile defile son bulurken, 50 parça ürün 13 manken tarafından tanıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber