Vali Çınar: Esnaf kepenk kapatmadan rahatsız

Muş Valisi Ali Çınar, ilde BDP'nin yönlendirmesiyle yapılan kepenk kapatma eyleminin, esnaflar tarafından kabul görmediğini belirtti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

, esnafların kepenk kapatmadan rahatsız olduğunu söyledi.

Ali Çınar, ilde görev yapan gazetecilere yaptığı açıklamada, BDP'nin cezaevlerinde devam eden açlık grevlerini desteklemek amacıyla, hayatı durdurma eylemlerine değindi.

Eğitimin anayasal hak olduğunu vurgulayan Çınar, "Tabi vatandaşlarımızın eğitim hakkı, anayasayla korunan bir haktır. İnsanlarımız vatandaşlarımız kendilerinin anayasal hakkını kullanması konusunda kimsenin engelleyici bir tavır içerisinde olmaması lazım. Herkes çocuğunu okula göndermeli daha sonra ticari hayatına geri dönmelidir. Kepenk kapatma, bunlar esnaflarımız tarafından da kabul görmeyen bir takım uygulamalar. Doğrusu, çağımızda insanların daha fazla çalışması daha fazla kazanç elde etmeleri gerekiyor. İnsanların ticaretini engellemek ben hem kanunlar açısından hem de vicdanen ve hem de ahlaki olarak kabul etmiyorum." dedi.

"İnsanlarımız ticari faaliyetlerine dönsünler, seyahatlerini de yapsınlar, çocuklarımız da okula devam etsinler." diyen Vali Çınar, "Bunları engellemeye yönelik faaliyet yapanları da güvenlik güçlerimiz bu konuda her türlü tedbiri uygulayacaktır. Çocuğunu göndermeyen velilere yönelik şu olur; çocuk devamsızlık hakkını kullanmış olur, biz tabi onu hangi amaçla göndermediğini bilemeyiz. Bu bir kasıtlı davranışsa, veli çocuğuna kötülük yapmış olur. Hiçbir anne baba çocuğunun geleceğini engelleyeceğini düşünmüyorum. Eğer yaparlarsa bu çocuklarının geleceğini karalar. Çocuk bize gelip, 'annem-babam bizi okula göndermiyor' derse, bir gün okula göndermemenin parasal cezası var ve onu uygularız. Ama bizim istediğimiz, bütün mücadelemiz okul çağında olan çocuklarımızın olması gereken yerde olmasını istiyoruz. Bizim en çok istediğimiz şey çocuklarımızın eğitimli olmasıdır. Öğretmen ve mühendisler istiyoruz. Eğer yeteri kadar öğretmenimiz ve mühendisimiz olmasa gelişemeyiz ve geri kalırız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber