Tören için bekletilen öğrenciler soğuktan ağladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2005 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ın Susuz İlçesi'ne bağlı Kalecik köyünde yapılan okul açılışına valinin geç gelmesi nedeniyle soğuktan üşüyen ve ağlayan öğrenciler, oynayarak ısınmaya çalıştılar.
Bir öğrencinin aşırı soğuk nedeniyle hareket etmekte zorlandığı gözlenirken, tören alanına gelen Vali, öğrencilerden özür dileyip yanaklarını okşadı. Köprü açılışında ise yemyeşil çimenler üzerine serilen kırmızı halılara ayak basamayan Vali, çimlerin üzerinde yürümeyi tercih etti.

Susuz İlçesi'ne bağlı Kalecik köyünde dün saat 14.00'de açılması planlanan 1 derslikli okul açılışı öncesi tam bir soğuk kargaşası yaşandı. Kars Valisi Nevzat Turhan, törene geç gelince açılışı bekleyen öğrenciler ise görevliler tarafından soğuk havaya rağmen dışarıda bekletildi. Önce okul önünde İstiklal Marşı provasından geçirilen öğrenciler, daha sonra rüzgarın da etkisiyle soğuyan hava karşısında üşüyünce bir o yana bir bu yana koşarak ısınmaya çalıştılar. Öğrencilerden birinin soğuktan ağlaması üzerine devreye gazeteciler girdi ve gözyaşlarını tutamayan öğrenciyi sakinleştirerek gülmesini sağladılar. Hem ağlayan hem de gülen öğrenci arkadaşlarıyla birlikte türkü eşliğinde oynayarak vakit geçirmeye çalıştı. Öğrencilerin oyunları arasına üşüdüklerini belirten sözcüklere de yer vermesi ve ellerini birbirine sürterek ısınmaya çalışmaları dikkatlerden kaçmadı. Gazetecilerin görevlileri uyarmalarıyla bir ara sınıflarına alınan öğrenciler yine "vali hemen gelebilir" düşüncesiyle yeniden dışarı çıkarıldılar. Zamanın bir hayli ilerlemesine rağmen vali gelmeyince soğuk krizine giren minik öğrencilerin dudak titretmeleri ise soğuk havanın boyutunu gözler önüne serdi. Öğrencilerin dışarıda bekletilmelerine ilişkin bir talimat olmamasına rağmen görevlilerin sorumsuzca öğrencileri soğuk altında bekletmeleri zaman zaman da velilerin tepkilerine neden oldu. Görevliler bu duyarsızlıklarını devam ettirirken bir yandan da akıllarınca davul zurnayı devreye sokarak öğrencilerin oynamalarını istediler.
Aradan yaklaşık 30 dakika geçtikten sonra Vali Nevzat Turhan, makam aracıyla okul bahçesinden içeri girdi ve davul-zurna ile ısınmak için oynayan öğrenciler de rahat bir nefes aldı. Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Vali Nevzat Turhan, alel acele öğrencilerin yanına geldi ve geciktiği için onlardan özür diledi. Çocukların yüzlerini okşayan ve onlarla yakından ilgilenen Vali Turhan, daha sonra okul açılışı için yerini aldı. Konuşmasının da uzun sürdüğünü fark eden Vali Turhan yine öğrencilere dönerek, konuşmasının biraz uzun sürdüğünü söyledi ve konuşmasını keserek okulun açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber