Yargıtay üyesi hukuk fakültesi öğrencilerine konferans verdi

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Oktay Acu, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hukuk Fakültesi öğrencilerine hakimlik ve savcılık mesleğini anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitenin, Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından düzenlenen ?Kariyer Günleri' etkinlikleri kapsamında, Orman Fakültesi Konferans Salonu'nda ?Hakimlik Mesleğine Genel Bir Bakış' adlı konferansta konuşan Acu, mesleki tecrübelerini geleceğin hukukçularıyla paylaştı. Yargı yetkisinin Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanıldığını belirten Acu, anayasa kanunu ve hukukuna uygun hükümler veren hakim ve savcıların, kanunda belirtilenden başka resmi ve özel hiçbir görevi yerine getiremeyeceğini dile getirdi. Anayasada tanımlanmış yüksek mahkemeler ve adaylık süreçleri hakkında da bilgi veren Acu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konferansta konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan da hukuk fakültelerinin sayılarının her yıl arttığını hatırlatarak, ?Artan sayıyla birlikte mezun sayısı da artacak. Bu nedenle öğrencilerin kendilerini her konuda yetiştirmesi ve geliştirmesi gerekiyor. SDÜ, öğrencilerin kendilerini ayrıcalıklı ve yetkin hissetmelerini sağlamak amacıyla yan dal ve çift dal imkanı sunuyor.? diye konuştu.

Konferansa Isparta Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çakmak, Isparta Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Yalçın, adli yargı temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber