Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okula gitmeyen öğrencilerin peşinde

Küyahya' nın Simav ilçesinde hiç okula gitmediği tespit edilen 12 yaşındaki Emin Karataşlıoğlu, 4 Eylül Ortaokulu Yetiştirici Öğretim Programı Sınıfı'nda eğitime başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okula gitmeyen veya gidemeyen öğrenci kalmaması için yaptığı araştırmada ilçede sadece bir tane öğrenci tespit edildi. 12 yaşındaki Emin Karataşlıoğlu hafızlık için Simav' da Kur'an kursuna gidiyordu. Karataşlıoğlu, Kur' an kursu idarecileri ve Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gayretleriyle eğitime kazandırıldı. Simav 4 Eylül Ortaokulu'nda bir sınıfta, bir öğretmenle eğitimene devam eden, Karataşlıoğlu, "Derslerimi ve öğrtmenimi çok seviyorum. Okula gitmediğim öğrenilince Milli Eğitim Müdürlüğümüz beni okula aldı. Şimdi onların sayesinde hem hafızlık okuyorum hem de okuluma devam edebiliyorum. Çok memnunum. Tek sıkıntım tek kişilik sınıftaki yalnızlığım. Yalnızlığımı da teneffüslerde arkadaşlarımla gideriyorum." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, yasalar kapsamında Muhammet Emin Karataşlıoğlu'nun eğitimden geri kalmaması için ilçe merkezindeki 4 Eylül Ortaokulu'nda Yetiştirici Sınıfı Öğretim Programı Sınıfı açtıklarını ve sınıf öğretmeni olarak da Nur Salim Karahanı görevlendirildiklerini söyledi. Tek kişilik sınıfta ders vermeye başlayan Nur Salim Karahan da "Öğrencimden çok memnunum. Karataşlıoğlunun okuma-yazma ve öğrenmeye hevesli olması işimizi kolaylaştırıyor. 2012-2013 Eğitim Yılının sonunda 5. sınıfı bitirmiş olacak. Yaşıtları gibi önümüzdeki yıl 6. sınıfa devam edebilecek." dedi.

4 Eylül Ortaokulu Müdürü Haşim Yiğit de "İlçedeki tek Yetiştirici Sınıfı Öğretim Programı Sınıfı kendi okulumuzdadır. Tek kişilik sınıfta, tek öğrenciye, tek öğretmen tarafından hızlandırılmış eğitim veriliyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber