Atatürk'ün naaşı başında nöbet tutan Şaban Kalmaz, duygulandırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ün ölümünün 74. yıldönümü nedeniyle anma törenleri düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene 1938'de Atatürk'ün naaşı başında nöbet tutan ve yıllar sonra şehit çocuğu olduğunu öğrenen Şaban Kalmaz'da katıldı. Şaban Kalmaz'ın sözleri, zaman zaman duygulandırdı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74. Yılında Kdz. Ereğli'de saygıyla anıldı. Sabah Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Vekili Halil Özkan Özyağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, daire müdürleri, birim amirleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05 geçe ERDEMİR Fabrikasının ve gemilerin sirenleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı hep bir ağızda seslendirildi. İstiklal Marşının seslendirilmesinin ardından Atatürk Anıtındaki anma töreni sona erdi.

Daha sonra saat 10.00'da Erdemir Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Adnan Döner yaptı. Döner, "Ulu Önder Atatürk'ün mirasına minnettarlığımızı ifade edebilmek için toplandık." dedi

Ereğli' de ki 10 Kasım Atatürk'ü Anma gününde bir ilk yaşandı. 1938'de Yavuz Gemisinde görev yaptığı sırada Atatürk'ün naaşı başında nöbet tutan ve yıllar sonra şehit çocuğu olduğunu öğrenen Şaban Kalmaz anma törenine katıldı. Yürüme güçlüğü çeken Şaban Kalmaz (99) yardımlarla sahne çıkarıldı. Duygusal anların yaşandığı törende konuşma yapan Şaban Kalmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşı başında nöbet tuttuğu o günlere geri döndü. Konuşması sırasında ağlamak istediğini söyleyen Kalmaz gözyaşlarını tutamadı. Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Adnan Döner tarafından verilen çiçeğin ardından sahneden indirilmek istenen Şaban Kalmaz inmek istemediğini ve Atatürk'ü anmaya gelen insanları biraz daha görmek istediğini söyledi.

Törende son olarak Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin Oratoryosu sahne aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber