Kavalcı: Şiddet ve boşanmaların bir numaralı sebebi alkoldür

Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, şiddet ve boşanmaların bir numaralı sebebinin alkol tüketimi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Kavalcı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada alkolün suç işlemedeki rolüyle ilgili birtakım araştırmalar yapıldığını belirtti. Araştırmalardan alkol ve madde kullanımının suç işlemede oldukça etkili olduğu şeklinde ortak bir sonuç çıktığına vurgu yapan Kavalcı, "Ülkemizde ve dünya da işlenen suçların ve gerçekleşen kazaların çok ciddi bir oranı alkolden kaynaklandığı bilinmektedir. Dünya Sağlık Örgütü'nün 30 ülkeyi kapsayan ve Türkiye'nin de içinde olduğu araştırma raporuna göre; cinayetlerin yüzde 85'i, ırza tecavüzlerin yüzde 50'si, şiddet olaylarının yüzde 50'si, trafik kazalarının yüzde 60'i, eşlerini dövenlerin yüzde 70'i, işe gitmeyenlerin yüzde 60'ı bu suçlarını alkollü iken işlemektedirler. Alkol bağımlılarında suç işleme oranı yüzde 68 iken, alkol bağımlısı olmayanlarda bu oran yüzde 37 olmuştur. Alkol kullanan ergenlerde, suç, cinsel saldırı, agresiflik oranının daha yüksek olduğu gözlenmiştir.? dedi.

Alkolün psikolojik ve fiziksel olarak bedensel pek çok probleme neden olduğuna dikkat çeken Kavalcı, "Aile içi geçimsizliklerin, kavgaların, şiddetin ve boşanmaların da bir numaralı sorumlusu alkoldür. 'İçki bütün kötülüklerin anasıdır.' sözü, alkolün trafik kazaları ve diğer suçlar üzerindeki etkisini çok güzel bir şekilde özetlemektedir." diye konuştu.

Kavalcı, Yüce Allah'ın, Maide Suresi'nin 90 ve 91. ayetlerinde insanlara içkiden kaçınmalarını emrettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber