Eğitim gönüllüsü işadamı: Okul yaptırmada bürokratik engeller kaldırılmalı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Karacalar köyüne okul kazandıran eğitim gönüllüsü işadamı Seyhan Cengiz Turhan, okul yaptırmanın önündeki bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim gönüllüsü Turhan, 2 yıldır uğraşmasına rağmen Karabük'e bir orman fakültesi kazandıramadıklarını kaydetti.

Önümüzdeki yıl Karacalar köyüne Fatma Pakize Turhan İlköğretim Okulu yanı sıra Anadolu lisesi yaptıracağını ve önümüzdeki günlerde Antalya Valiliği ile protokol yapacaklarını belirten işadamı Turhan, Türkiye'nin en önemli meselesinin eğitim olduğunu söyledi. Türk milli eğitiminde derslik açığını kapatmak için Karabük, Yozgat, Adana ve Antalya illerinde 78 derslik 6 okul ile Karabük Üniversitesi'ne bağlı Eskipazar Meslek Yüksekokulu yaptırdığını belirten Turhan, ömrünün sonuna kadarda okul yaptırmaya devam edeceğini kaydetti. Türkiye'de eğitim ve öğretime derslik kazandırmada en önemli sıkıntının hantal bürokrasi olduğunun altını çizen Turhan, Karabük'e orman fakültesi kazandırmada bürokratik engelleri bir türlü aşamadıklarını söyledi. Karabük'e orman fakültesi yaptırmada Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın engel olduğunu öne süren Turhan, Karabük Üniversitesi Senatosu'nda bir an önce orman fakültesi yapılması için karar almasını beklediklerini kaydetti. Turhan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir işadamı okul yaptırmak istiyorsak önüne engel koyulmaması gerekir. Rabbim lütfetti para kazandım. Paramla ülkeme eğitim kurumları açarak hizmet etmek istiyorum. Lakin Karabük'e orman fakültesi hususunda yaptığımız çalışmalarda hep önümüze engel çıktı. Bu engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Allah ömür verirse Karabük'e orman fakültesini yaptıracağım. Bu konuda kararlıyım."

Turhan, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Neşat Ertaş'ın ismini de bir okul yaptırarak yaşatacağını söyledi. Turhan'ın Türk milli eğitimine kazandırdığı okulların ismi şöyle: Karabük Eskipazar Seyhan Cengiz Turhan Anadolu Lisesi, Yozgat Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu, Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi, Adana Seyhan İstiklal İlköğretim Okulu, Manavgat Karacalar köyü Fatma Pakize Turhan İlköğretim Okulu ve Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu(MYO)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber