Mutluluğun resmi Konak'ta çizildi

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın girişimleriyle 2 bin 400 gönüllünün katıldığı ilk kez gerçekleştirilen 'İnsandan Atatürk' portresi Türkiye'nin gündemine oturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal medyada paylaşım ve tıklanma rekorları kıran Atatürk portresi, 'İzmir yine İzmirliğini yaptı' değerlendirmesi sadece İzmir'de değil, Türkiye'nin dört bir yanında en çok konuşan konular arasında yer aldı. Projenin mimarı Dr. Hakan Tartan, "Ulu önder Atatürk'e bu yıl farklı bir mesaj vermemiz gerekirdi. Bu mesaj İzmir'den onbinlerle en güzel şekilde yansıtıldı? dedi.

Mutluluğun resminin Atatürk'ün söylemleri ile çizilebileceğini hatırlatan Başkan Tartan, şöyle konuştu: ?Ülkemizin çevresinde bir ateş çemberi var. Türkiye her gün şehit haberleri ile sarsılıyor. Bu süreçte en çok birlik beraberlik ve ulusal dayanışmaya ihtiyacımız var. Bizim birlik ve beraberliği sağlayabilecek en büyük gücümüz Atatürk'tür. Onun ilke ve devrimleridir. Onun için binlerce İzmirli Türkiye'nin dört bir yerinden gelen yurttaşlarımızla el ele verdi. Dünyada ilk kez insandan oluşan bir Atatürk portresi ile topluma sevgi mesajı verdiler. Bu, mutluluğun resmini çizmek gibi bir şey. Türkiye'de mutluluğun resmini Atatürk'ün söylemleri ile sağlayabiliriz. Sevgimize sevgi katan binlerce İzmirli hemşehrime teşekkür ediyorum. Bu mutluluk tablosunda bize yeniden umut veren Atatürk'e minnet ve şükranlarımı sunuyorum.?

İnsandan oluşan Atatürk portresini helikopterden özel bir teknikle görüntüleyen fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün de böyle projede yer almaktan ve Türkiye'ye ses olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber