Evleri yıkılma tehlikesi altında

Bingöl'ün Genç ilçesinde astım ve kalp rahatsızlığı bulunan eşi ile birlikte yaşam mücadelesi veren Fevzi Açar, yıkılma tehlikesi bulunan toprak damlı evlerinin onarılması için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç ilçesinde önceki gün başlayan ve aralıksız devam eden yağışlar en çok toprak damlı evleri vurdu. Yağan yağışlar ile birlikte damları akıtan birçok vatandaşın eşyaları ise kullanılmaz hale geldi. Kültür Mahallesi'nde ikamet eden astım ve kalp rehasızlığı bulunan eşiyle yaşam mücadelesi veren Fevzi Açar isimli vatandaşta bu mağdurlardan sadece biri. İki gün boyunca aralıksız yağan yağışların ardından Açar ailesinin evlerindeki yatak, yorgan döşek ne varsa yağışlardan nasibini aldı. Fevzi Açar'ın hasta eşi Saime Açar, evlerinin birçok noktasına bıraktığı leğenlerle akıtan suyu tahliye etmek için hasta haliyle büyük çaba harcadığını belirtti. Saime Açar, ?Yağışlı havalarda adeta kâbus yaşıyoruz. Yıllardır evimizin onarılması için yetkililerden yardım talep eden eşim, her defasında eli boş dönüyor. Bende hasta halimle yıllardır bu çileyi çekiyorum. Evde neredeyse su tahliyesi için nöbet halindeyiz. Maddi durumumuz iyi değil. Her tarafı akıtan ve çökme tehlikesi bulunan evimiz başımıza yıkılmadan yetkililerin bizlere yardım etmesini istiyorum? dedi.

Yetkililerin yardım yapması halinde evini kendisinin onaracağını ifade eden Fevzi Açar ise, ?Evimizin durumu, gördüğünüz gibi bu şekilde. Kendi gücümüzle her ne kadar damımızı naylon muşamba ile örtsek de yine akıtıyor. Yağmurda akıntı, kar yağışlarında ise çökme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Son yağışta evimizde bulunan eşyalarımızın büyük çoğunluğu kullanılamaz hale geldi. Eşim ve ben leğenlerle akıntıyı tahliye etmek için uğraşıyoruz. Eşimin hem astım ve bronşiti hem de kalp rahatsızlığı bulunuyor. Yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. En azından malzeme desteğinde bulunmaları halinde komşularımızın da yardımı ile evimizi kendimiz onarmaya çalışırız. Devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber