Hotar'dan mağdur olan engellilere destek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, taşımalı eğitim yönetmeliğinde yapılan son düzenlemeyle mağdur olan 23 yaş ve üzeri engelli öğrencilerin mağduriyetini gidermek için geçici olarak eski sistemi devreye soktuklarını belirtti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hotar, kalıcı çözümü hayata geçirebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Hotar, Türk Kızılayı Karşıyaka, Kemalpaşa ve Çiğli şubelerinin organizasyonunda, İzmir'de uygulama okulu ve iş eğitim merkezlerinde taşımalı eğitim gören engelli öğrenciler ve aileleri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Hotar, Özel Eğitim ve Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in yürürlüğe girmesiyle kapsam dışında kalan 23 yaş üstü engelli öğrenciler açısından sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Yönetmelik değişikliği ile eğitim hizmetlerinde verimin artırılmasının amaçlandığını anlatan Hotar, "Öğrencilerin kendi bölgelerine yönelik çözüm üretileceğinden hareketle değişiklik yapıldı. Geçiş sürecinde hazırlıklar yetiştiremediği için çocuklarımızın alıştıkları yere taşınmalarında sorun ortaya çıktı." dedi.

Yönetmelik uyarınca, 23 yaş üstü öğrencilerin, Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla ücretsiz sağlanan taşıma hizmetinden yararlanamadığını ifade eden Hotar, "Sorunu kalıcı olarak gidereceğiz inşallah, ama bir gün bile beklemek istemedik. Bir gün daha üzülsünler istemedik. Bakanlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle gerekli görüşmeleri yaptık, kalıcı çözümler üretilinceye kadar geçecek süreçte öğrencilerin mağdur olmaması adına eski sistemin devam etmesini sağlayacak değişikliği gündeme getirdik. Bu haftadan itibaren, eski sistem bir takım inisiyatifler alınarak devam edecek. Herkesin mutlu olacağı kalıcı çözümü hayata geçirebilmek için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2005'de Engelliler Kanunu çıkarıldı, engelli gençlerin aileleri, aksaklıklar giderilene kadar zaman tanıyor, sürece katkı koyuyorlar. Çocuklar hepimizin. Herkesin bu ülkede rahat biçimde yaşaması için el birliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber