Arınç, İnegöl Adalet Sarayı'nın açılışına katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan adalet sarayının açılış törenine katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Arınç, İnegöl'ün bir ağır ceza merkezi olması için Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den ricada bulunduğunu belirterek, "Sayın Bakanımız Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) İnegöl'de bir ağır ceza mahkemesi kurulması yönünde talepte bulunacak. Umarım ki oda gerçekleşir." dedi.

İnegöl Başsavcısı Mehmet Özel'in açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 157. adliye sarayını açtıklarını kaydetti. Ergin, "İnşallah üzerinde adalet sarayı yazıyor. Hakim ve savcılarımız burayı yapacakları çalışma ile adaletin sarayı haline getirecek. İnegöllülere Bursalılara, Türkiye'ye hizmet edecekler." şeklinde konuştu.

Bu tür adalet saraylarının onlarcasını yaptıklarını anlatan Bülent Arınç, "İnegöl hizmetlerin her zaman en iyisine layıktır. Ne mutlu sizlere sizleri kutluyorum. Adalet kutup yıldızı gibidir, yolunu bulmak isteyen ona baksa yönünü tayin eder. Devletinde, mülkünde temeli adalettir. Hepimiz adalete muhtacız. Adalet arıyoruz. Unutmayın hükümeti kuran partinin de başında adalet kelimesi var. Adalet bizim için çok önemli, adil olmaya mecburuz, adaletli davranmaya mecburuz. Adeta bir kılıç gibi ihtilafları çözmek ve adaleti herkese taksim etmek mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

"ADALETE HERKES MUHTAÇ"

Kendisinin de geçmişte 25 yıl avukatlık yaptığını hatırlatan Bülent Arınç, adliye sarayı değil adaletin binasını görmenin dahi mümkün olmadığını belirterek, "Adaleti dağıtmak gibi önemli bir görevi bulunan ve anayasadaki 3 güçten birisi olan yargı mekanizmasının böyle savaş binalarında olması hepimizi üzüyordu. Çok şükür, 10 yıllık hükümetimiz döneminde adaletin kendine yakışan mekanlar kazanması için elimizden geleni yaptık ve her ilin ve ilçenin kendi tarihine mimarisine uygun adalet binaları kazandırıldı. İnşallah sarayı var adaleti de inşallah adaletin sarayı olarak görmek nasip olsun. Çünkü adalet herkesin görmek istediği yaşamak istediği, şikayetlerini karşılanmasını arzu ettiği hepimizin hava kadar, su kadar ihtiyaç duyduğu bir gerçek." diye konuştu.

Adalet çalışanlarının çok iyi eğitim aldığını belirten Arınç, şeriatın kestiği parmak acımayacağı inancı ile adalete olan ihtiyacın karşılanacağına değindi. Böyle güzel bir adalet sarayını Bursa'ya da kazandıracaklarını anlatan Arınç, Bursa'da da adalet sarayının rahatlıkla girip- çıkıp çalışamadığına değinerek,"Ona da güzel bir arsa tahsis edildi. Güzelde bir projede yapıldı inşallah temelini atmakta mümkün olur." dedi.

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte Adalet Bakanı Sadullah Ergin, milletvekilleri, Vali Şahabettin Harput, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber