Emniyet kesenin ağzını açtı...

Haber Giriş : 09 Ekim 2005 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asayiş olaylarında görülen tırmanış üzerine yeni tedbirler almak için harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, suç ve suçluyla mücadele etmek için kesenin ağzını açtı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Asayiş Daire Başkanlığı'na ?örtülü ödenek? ayırmak için harekete geçti. Örtülü ödenek, hırsızlık, gasp, kapkaç türü suçları gerçekleştirerek kamuoyu üzerinde korkuya, paniğe sebep olan çetelerle mücadelede kullanılacak.

Benzin dahi bulamıyordu
Sokakta dolaşan ekip otolarının dahi zaman zaman benzin sıkıntısı yüzünden rutin görevlerini yapamaz hale geldiği bir dönemde alınan bu karar, asayiş için adeta taze kan görevi görecek. Para proplemini halleden asayişin, bu şekilde ciddi bir mücadele başlatacağı ve suçlulara karşı ciddi oranda başarı sağlayacağı tahmin ediliyor. Emniyet, geriye kalan ferdi suçların ise rutin polisiye hizmetlerle ortadan kaldırılabileceğini düşünüyor.

Adi suçlar neden arttı
Mafya liderleri ve terör örgütü elebaşlarının yakalanması ile suçun yönünün ve mahiyetinin değiştiği bildirildi. Suça meyilli kişiler ve özellikle başsız kalan teröristlerin bu kez yankesicilik, kapkaç ve hırsızlık yaparak varlıklarını sürdürmeye başladığı açıklandı. Bunun sonucunda da son beş yılda asayiş olaylarında ürkütücü şekilde tırmanış görüldü. Polisin sorumlu olduğu kentsel alanlarda neredeyse yüzde yüzlük bir suç artışı oldu. 2000 yılında 259 bin olan asayiş suçu sayısı, 2004 yılında da 353 bine yükseldi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber