Bingöllü çocuklar zararlı alışkanlıklardan korunmanın yollarını öğrendi

Bingöl Sağlık Gönüllüleri Derneği (BİNSADER) ve Bingöl Okuma Salonları'nın ortaklaşa düzenlediği seminerde, öğrencilere zararlı alışkanlıklardan korunma yolları anlatıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) üyesi olan BİNSADER ve Bingöl Okuma Salonları, erkek öğrenciler için Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde, kız öğrenciler için ise Belediye Kültür Merkezi'nde iki ayrı seminer düzenledi. Dr. Emine Mestan ve Dr. Kasım İlker İtal'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Zararlı Alışkanlıklardan Korunma' konulu seminerlere yaklaşık bin öğrenci katıldı. Seminerde doktorlar, öğrencilere zararlı alışkanlıklardan korunma yollarını anlattı, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

BİNSADER Başkanı Sinan Abit, yaptığı açıklamada, kötü alışkanlıkların başlama yaşının 10 ile 15 arası olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden hedef kitlelerini 10?15 yaş arası kız ve erkek öğrenciler olarak belirlediklerini kaydeden Abit, "Bu amaçla Bingöl Okuma Salonları ile ortaklaşa olarak böyle bir organizasyon gerçekleştirdik.'' dedi.

Bingöl Okuma Salonları öğreticilerine teşekkür eden ve bu tür programların devamının geleceğini söyleyen Abit, ?Dernek olarak daha farklı projelerimiz de oldu. Önümüzdeki günlerde de programlarımız olacak. Gönüllü doktorlarımızla birlikte Bingöl Okuma Salonları'nda okuyan öğrencilerimiz için ağız ve göz sağlığı taraması yapmayı planlıyoruz.? dedi.

Bingöl Okuma Salonları Genel Müdürü Nurullah Işık ise Sinan Abit'e ve BİNSADER üyelerine teşekkür ederek, ''Bizim öğrencilerimiz Bingöl'de seçilmiş zeki ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerdir. Bu tür çocuklarımıza sahip çıkma adına yapılan her türlü organizasyonu desteklemekten büyük sevinç duyarız.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber