Fırın kurusu ekmeği, Suşehrinde ilgi görüyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Sivas Caddesi üzerinde bulunan çarşı fırınında satılan yöreye has fırın kurusu ekmeği vatandaşlardan ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşletme sahibi Oğuzhan Özer, ''20 senedir esnaflık yapıyorum. Fırın kurusu ekmeğini dükkanımızda kendimiz tamamen doğal ve sağlık bir ortamda hazırlıyoruz. Vatandaşlar doğal ve katkısız olduğu için ilgi gösteriyorlar. Fırın kurusu ekmeği sadece bu yöreye has bir şeydir. 1 yıl geçse bile ekmekte asla bozulma, bayatlama olmaz. Ankara ve İstanbul'da bulunan vatandaşlarımız buraya geldiklerinde fırın kurusu ekmeğini çokça alıp evlerine götürmeye çalışıyorlar." dedi.

Ekmek hamurunun özel bir tarifle hazırlandığını söyleyen işletme sahibi Özer, ''Sert hamur olacak şekilde kepekli tam buğday unundan hazırlanıyor. Yöre has ev mayası kullanıyoruz. Eski usul köy fırınında odun ateşinde yapıyoruz.1 gün fırın içerisinde pişiriliyor. Daha sonra fırın içerisinde bulunan közü alıp kendi sıcaklığı ile pişmesi için kapağını kapatıp ısı kaybı olmaması içinde çamurla sıvıyoruz.1 gün bekledikten sonra soğuması için fırından çıkarıyoruz. soğumasının ardından poşetler içerisine hazırlayıp satışa sunuyoruz. Kepekli ve kepeksiz çeşidi bulunuyor. Kepeklisini zayıflamak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıca lezzetli ve doğal vitaminli olmasından dolayı kepeksiz çeşidini hamsızlık şikayeti ve midesinden rahatsız olanlar daha çok tercih ediyor." diye konuştu.

İşletme sahibi Özer, "Fırın kurusu ekmeğini nemsiz ve güneş görmeyen yerde uzun yıllar rahatlıkla saklayabilme özelliğine sahiptir. Çorbalarda, yoğurt içine doğrama, elde kıtır yeme ve hafif ıslak şekilde yumuşatıp tüketilebilir." ifadelerini kullandı.

Fırın kurusu ekmeği, kilosu 4 buçuk liradan satılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber