Büyükşehir olan Manisa'nın her köşesi daha kaliteli hizmet alacak

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, büyükşehir olan Manisa'nın bundan sonra her köşesinin modern ve kaliteli hizmet alacağını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tanrıverdi, yaptığı açıklamada TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Büyükşehir Belediye Kanunu ile birlikte büyükşehir belediyelerinin sayısının 29'a çıktığını belirterek, ?Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.? dedi.

Manisa Belediyesi'nin de yapılacak ilk mahalli idareler seçiminden sonra büyükşehir belediyesi olacağını belirten Milletvekili Tanrıverdi, ?Yunus Emre ve Şehzadeler isimleri, şehrimize ayrı bir hava getirecektir. Halkımızın bu iki isim üzerinde durması, anketlerde bu isimlerin çıkması, konuyla ne kadar yakından ilgilendiklerini ve büyükşehir olmayı ne kadar arzuladıklarını göstermektedir. Manisa büyükşehir belediyesi olduğunda ekonomik ve sosyal kalkınma daha çabuk bir şekilde görülecektir.? şeklinde konuştu.

Tanrıverdi, açıklamasına şöyle devam etti: ?Büyükşehir Belediye Kanunu ile mahalli hizmetler, idarenin bütünlüğü ilkesine uygun şekilde yürütülecektir. Kamu görevlerinde birlik sağlanacaktır, toplum yararı ve çevre sağlığı korunacaktır. Mahalli ihtiyaçlar gereği gibi karşılanacak, üniter yapımız kesinlikle bozulmayacaktır. Yerel demokrasi daha da güçlenecektir. Halkımızın yönetime katılması adına, il sınırı içinde yaşayan herkesin büyükşehir belediyesi için de oy kullanması sağlanmıştır. Düzenlemeyle toplam belediye sayısı 2 bin 950'den bin 392'ye düşecektir. Bu derlenme ve toparlanmayla daha çağdaş, daha etkin ve verimli hizmet sunumu mümkün olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber