'Hastane yöneticileri ya çağ atlatacak, ya da gidecek'

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, "Hastane yöneticileri ya çağ atlatacak, ya da gidecek." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özsoy, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, yeni yapılanmayı anlattı. Özsoy, 6 ayda bir ara ve yılda bir de genel değerlendirmeye tabi tutulacak hastane yöneticilerinin ya hastaneye çağ atlatacağını ya da işine son verileceğini vurguladı. Birliğin üst yapısının Genel Sekreter ile birlikte Tıbbi Hizmetler Başkanı, İdari Hizmetler, Mali Hizmetler ve bağlı uzmanlar ile görevlilerden oluşacağını kaydeden Özsoy, Birlik bünyesinde il merkezinde Devlet Hastanesi ve Numune Hastanesi , Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 8 ilçe Hastanesi olmak üzere 11 sağlık kuruluşunun yer aldığını söyledi.

Genel Sekreter İbrahim Ethem Özsoy, Kamu Hastane Birliği olarak 48 yönetici ile sözleşme imzaladıklarını yöneticilerin görev sürelerinin sözleşme gereği 2 yıl olduğuna işaret ederek, Bu sürenin 2 yıl daha uzatılabileceği gibi sözleşme süresi içerisinde çeşitli kriterlere göre yapılacak değerlendirme sonucu karar verileceğini anlattı. Özsoy, 6 ayda bir ara ve yılda bir de genel değerlendirmeye tabi tutulacak hastane yöneticilerinin ya hastaneye çağ atlatacağını ya da işine son verileceğini vurguladı.

Hastane Birliğinin oluşturulması ile kamu hastane kaynaklarının israfa ve atıl kapasiteye yol açmaksızın etkin ve verimli kullanılarak sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinin amaçlandığını vurgulayan Özsoy, "Gelişen tıbbın tüm imkânlarını vatandaşlarımıza ulaşılabilir kılarak etkin, verimli ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak en temel amacımız olacaktır. Bu nedenle önemli bir sorumluluk alınmıştır. İlk etapta sağlık tesislerinin mevcut durumları yerinde görülerek ihtiyaçlara ilişkin tespitlerimiz yapılmaktadır." dedi.

Birliğin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde hizmet vereceğini ifade eden Genel Sekreter Özsoy, yeni yapılanmada görev almayan eski yöneticilerin birikim ve deneyimlerinden de faydalanacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber