Öğrenciye Pokemon'lu uyuşturucu tuzağı

Haber Giriş : 10 Ekim 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uyuşturucu haplarının Pokemon resimli olanlarının da ortaya çıkması, zehir tacirlerinin ilköğretim çağındaki çocukları hedef aldığını gösteriyor

Uyuşturucu tacirleri, zehirlerini akıtmak için artık değil çocukları, neredeyse bebekleri de hedef almaya başladılar. "Gelinim Olur musun" yarışmasının ünlü damat adaylarından Ata'nın ölümüne neden olan "Ecstasy" haplarının çizgi film kahramanı "Pokemon" resimlilerinin ele geçirilmesi, bu korkunç gerçeği de ortaya çıkardı.
Çocukları ve gençleri uyuşturucudan korumak için Avrupa Yakası Öğrenci Servisçileri Derneği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü, ortak bir proje başlattı. "Okul Servis Sürücüleri Eğitim Projesi" kapsamında, sürücülere uyuşturucu maddeler ve çocukların bu maddelerden uzak tutulması ile ilgili bilgiler veriliyor.

Proje kapsamında önceki gün Prof. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Çatalca, Fatih ilçelerindeki servis sürücüleri, hostesleri ve rehber öğretmenlere bir seminer verildi.

Seminerde konuşan Narkotik Şube Müdürlüğü Başkomserlerinden Zafer Ercan, uyuşturucu maddeler hakkında bilgi verirken, yaptıkaları bir operasyonda çizgi film kahramanı "Pokemon" resmi basılmış Ecstasy'ler ele geçirdiklerini anlattı. Ercan, "Çok renkli ve albenisi olan haplar üretiyorlar. Bu da, zehir tacirlerinin hedefinin ilköğretime kadar indiğini gösteriyor" dedi.

Yolu sigara açıyor

Konuşmasında tütün ve sigaranın uyuşturucu bağımlılığında önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Ercan, "Esrar gibi bazı maddeler, tütüne karıştırılarak veriliyor ve 'al sigara gibi birşey' deniyor. Sigara içen bir çocuğun bu teklifi kabul etmesiyle içmeyen bir çocuğun etmesi arasında fark var. Lütfen önce siz sigarayı bırakın. Çevrenizdekilere de bıraktırın" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber