AKP, transfer yasası hazırlıyor

Haber Giriş : 10 Ekim 2005 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Milletvekili Hıdıroğlu, Meclis'teki transferleri önlemek için yasa tasarısı hazırlıyor. Yasaya göre, transfer olanın vekilliği düşecek..

Türk siyasetinde gündemden düşmeyen 'milletvekili transferi' ne önlem alınması için, AKP'de yeni çalışma başlatıldı.

AKP Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, parti değiştirenlerin milletvekilliğinin düşmesi yönünde bir yasa teklifi hazırladı. Son 22 yıl içinde seçilen 3 bin vekilin 545'i parti değiştirdi. Yani milletvekillerinin yüzde 18'i başka bir partiye geçti. 22 yılın bir seçim dönemine denk gelen 4 yılı, transferlere gitti. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyeliği de yapan Zafer Hıdıroğlu, transferleri "seçmen hakları" ihlali olarak değerlendirdi.

Hıdıroğlu, "Milletvekilinin seçildiği partiden ayrılıp başka partiye gitmesi, o partiye oy veren seçmeni mağdur ediyor. Ben seçmen hakkının kullanılmasından yanayım. Bunu koruyacak bir yasal düzenleme üzerinde çalışıyorum" şeklinde konuştu. Hıdıroğlu, milletvekilinin zaman içinde partisi ile ters düşmesinin doğal olduğunu belirterek, "Milletvekili partisi ile anlaşmazlığa düşebilir. Partisinin izlediği siyaset çizgisinin değiştiğini düşünebilir, lideri ile ters düşebilir. Bu gibi durumlarda partisinden ayrılması zorunluluğu doğabilir" dedi. Hıdıroğlu, şöyle devam etti:

"Milletvekili partisinden ayrılabilir. Bunu elbette kimse engelleyemez. Kaldı ki haklı nedeni olabilir. Hazırladığım yasa teklifinde, partisinden ayrılan milletvekiline bağımsız olma zorunluluğu getiriliyor."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber