TEİAŞ, Avrupa İletim Sistemine dahil oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), tarafından Brüksel'de imzalanan bir anlaşma ile Türkiye'deki elektrik iletim sistemi Avrupa elektrik iletim sistemine dahil oldu.

Türk elektrik iletim sisteminin Avrupa elektrik sistemine bağlanması yolunda en önemli adım atıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, TEİAŞ tarafından Brüksel'de imzalanan anlaşma ile Türkiye elektrik iletim sistemi, Avrupa elektrik iletim sistemine dahil oldu. 'Türkiye Elektrik İletim Sisteminin Avrupa Elektrik İletim Sistemine Bağlantısı İçin Tamamlayıcı Teknik Çalışmalar Projesi' adı ile bilinen hizmet anlaşmasının imzalanması ile bundan böyle Türkiye ile Avrupa arasında elektrik enerjisi alış verişi yapılmaya başlanacak.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, imzalanan anlaşma ile Türk elektrik iletim sisteminin Avrupa elektrik iletim sistemi ile aynı kalitede olduğunun belirlendiğini ifade ederek, Türkiye - Avrupa elektrik iletim bağlantısı için, Avrupa Birliği tarafından TEİAŞ'a 1.5 milyon euroluk hibe mali kaynak sağlandığını açıkladı. Bakan Güler, Türkiye ile Bulgaristan arasında 2 adet 400 kilowattsaatlik bir hattın işletmeye hazır olduğunu, Türkiye - Yunanistan arasında da, 400 kilowattsaatlik hattın çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Türk - Yunan iletim hattının 2006 yılında işletmeye açılacağını kaydetti. Güler, bu kapsamda Türkiye ile Romanya arasında denizaltı iletim kablosu için çalışmaların devam ettiğini de bildirdi. Güler, yapılan anlaşmanın Türkiye açısından son derece önemli olduğunu ve AB yolunda bir teknik girişimin daha istenilen biçimde sonuçlandırıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber