Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinden kan bağışı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nin farklı birimleri ve öğrenci toplulukları tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasında ,çok sayıda öğrenci ve akademisyen kan verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak Balıkesir Sağlık Yüksekokulu ve Sağlıklı Yaşam Topluluğu'nun "Genç Nesil Kan Verir" sloganıyla düzenlediği kampanyada okul personeli ve öğrenciler, Kızılay Balıkesir Şubesi'ne kan bağışında bulundu. Necatibey Eğitim Fakültesi'nde de kan bağışı ile ilgili konferans düzenlenirken iki gün süresince öğrenci ve personelin bağışları Kızılay tarafından kabul edildi.

Kızılay'a 50 ünite kan bağışında bulunduklarını belirten Balıkesir Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nuriye Karadağ, bağışçının birçok hastalıktan koruduğuna dikkat çekti. Personel ve öğrencilerin her yıl düzenlenen kampanyalarla kan bağışında bulunduğunu ifade eden Karadağ, "Kan vermek, kendi sağlığımız için büyük faydaları beraberinde getirmektedir. Bağış yapılan kanımızın yerine vücut yeni kan üretir ve genç hücrelerden dolaşıma karışan kan hücreleriyle daha sağlıklı yaşama şansına kavuşmuş oluruz. Düzenli olarak kan bağışında bulunan kişilerin kalp krizi geçirme ihtimali yüzde 90 azalır. Kan bağışı, yüksek tansiyon ve kolesterolü olan kişiler için büyük bir rahatlama sağlayarak tedavilerine yardımcı olur. Ayrıca bağışı yapılan kan kullanıldığında, Kızılay tarafından bağışçıya mesaj gönderiliyor. Bu da bağışçının ayrı bir manevi duygu yaşamasına sebep oluyor. Ülkemizde kan ihtiyacının karşılandığı en önemli kurum olan Kızılay'da acil durumlarda zaman zaman kan bulunamayabilir. Toplum olarak kan bağışını alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor." dedi.

Necatibey Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Bölümü'nde de Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında kan bağışı konferansı verildi. Öğretim Görevlisi Denizhan Karaca Ece ve 4. sınıf öğrencilerinin organizasyonuyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Kızılay görevlisi Aylin Alkan katıldı. Alkan, Türkiye'de hangi hastalıklarda kan bağışına ihtiyaç duyulduğu hakkında bilgi verirken üniversiteye de bağış etkinlikleri ve Kızılay'a gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Konferansın ardından iki gün süresince Necatibey Eğitim Fakültesi bahçesinde bulunan Kızılay aracı, üniversite öğrencileri ve personelinden kan bağışı kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber