Kars Kalesi ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'yle yeniden inşaa edilecek

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 'Kentsel Tasarım Projesi'yle kale ve etrafının yeniden canlanacağını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ta özellikle alt yapı ve üst yapı çalışmalarında önemli çalışmalara imza atan belediye, önümüzdeki sezon Kentsel Tasarım ile Kentsel Dönüşüm Projeleriyle kentin görünümüne önemli bir ivme kazandıracak. Gece kondu bölgelerinde ve tarihi Kars Kalesi'nin eteklerinde hayata geçirilecek projelerle Kars'ın turizm merkezi olacağına dikkat çekiliyor.

Kaleiçi Mahallesi'nde bulunan Evliya Cami ve Ebu'l Hasanı Harakani Külliyesi'nin inanç turizmi açısından Kars'ın önemli bir etkeni olacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Bölgede bulunan yaklaşık 125 tarihi binanın restore edilecek.

Kars Kalesi'nin yanında Beylerbeyi Sarayı var. Hasan Harekeni Hazretleri Külliyesi var. Bütün bunların restore edilerek bunlarla birlikte Kars çayı üzerinde de çok ciddi bir şekilde antik tiyatroların, mesire alanlarının, piknik alanlarının ticari alanların olduğu, gezi alanlarının olduğu toplamı 770 bin metre kare de ve yaklaşık 200 milyon TL. yatırım bedeli olan proje 2013 yılında hayata geçirilecek" dedi.

KARS ÖNÜMÜZDEKİ YIL GÖRSEL ANLAMDA DA ÖN PLANA ÇIKACAK

Kars'ın Kentsel Tasarım Projesi ile görsel anlamda da ön plana çıkacağını belirten Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Alt yapı ve üst yapıda önemli yol kat ettik.

Önümüzdeki yıl görsel olarak Kars'ın çehresi değişecek.

Özellikle Kentsel Tasarım Projesi ile Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Kars'ta çok önemli çalışmalarımız olacak. Artık Kars görünüm itibarı ile insanların ilgisini çekecek. Tarihi değerleri olan ve binlerce yerli ve yabancı turisti çeken Kars, bundan sonra görülmesi gereken iller arasında da ilk sıralarda yer alacak. Yani Kars her anlamda hak ettiği yere gelecek. Bunun için yoğun çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Kentsel Tasarım Projesi kapsamında; projelendirilen yeni yapılaşmada Kaleiçi'nin geçmişteki tarihi ve mimari değerleri göz önüne alınarak kale civarına gelen yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapabilmeleri, dinlenmeleri ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri amacıyla kafeler, restaurantlar ve hediyelik eşya satışı yapan dükkanlar yapılacak.

Kars Çayının ıslah çalışmaları ile temizlik ve akış düzeni sağlanarak yöreye ve iklime uygun bitkilendirme yapılması öngörülüp, ciddi bir peyzaj düzenlenmesiyle kentlinin vakit geçirebileceği bir alan oluşturulması planlanlanıyor.

Bu alanda açık ve kapalı yeme içme mekanları, çocuklar için oyun parkları, midilli at parkuru, kay kay pisti, oturma gurupları, yürüyüş yolları, bitkisel ve sert peyzaj çalışmaları ile Kars Çayı'nın iki yakasını birbirine bağlayan köprüler tasarlandı.

Kars Çayı'nın içinde gezinti tekneleri düşünüldü. Yine Kars Çayının kot olarak düşük olmasından kaynaklanan görsel ve fiziksel bozukluluk, çaya doğru yapılan çalışmalar ve amfilerle giderilmeye çalışılacak.

Kentsel Tasarım Projesi'nin hayata geçirilmesi ile ticaret, turizm, sosyal ve kültürel alanda önemli gelişmeler yaşanacağına dikkat çekiliyor. - Kars

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber