Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı'na sendika tepkisi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2005 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, kamuoyunda tartışılan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı (KBYS) ile birlikte öğretmenler arasında tartışmaların başladığını bildirdi.

Avcı, uzman öğretmene 75 YTL, Başöğretmen'e 150 YTL ek ödemeyi öngören KBYS'ye 575 bin öğretmenden 323 bininin şartları uygun olmadığı için başvuramadığını, sınava girme koşulunu taşıyan 252 bin öğretmenden 120 bininin müracaat ettiği kaydederek, 27 Kasım'da yapılacak sınava büyük stres altında hazırlandıklarını ifade etti.

Bazı okullarda öğretmenlerin kendi aralarında sınava katılmama yönünde kararlar aldıklarını ve bu karara uymayanlar arasında tartışmaların yaşandığını bildiren Avcı, şöyle dedi:

"Sınavın etkisi yüzde 50 iken, okul idaresinin değerlendirmesi de yüzde 50 olacak. Bu durum öğretmenleri, okul müdürlerine ve siyasilere karşı 'omurgasız' davranışlara itebilir. 5 yıllık İlahiyat mezunu öğretmenlerin sınavdan muaf tutulması, öğretmenler arasında ciddi rahatsızlık yaratıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu tutumuyla ideolojik ayrımcılık yapmakla suçlanıyor. Ayrıca 8 yılını doldurmayan ve 2-3 yıllık yüksekokul mezunu öğretmenler de sınava alınmayarak sistemden dışlanıyor. Oysa, öğretmenlerin bilgilerini yenilemeleri açısından bu sınav bir fırsat olabilirdi. Öğretmenlerin performanslarının belirlenmesi elbette ki doğal karşılanmalıdır. Öğretmeni çoktan seçmeli bir sınavla ve okul müdürünün insafıyla tahkir ve takdir etmenin hiç kimseye faydası olamaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber