Bakan Koç'a verilecek hediyeler kayboldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2005 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi sınırları içindeki Nysa Antik Kenti'nde dün incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a verilecek hediyelerin bir kısmının kaybolduğu ortaya çıktı.

Dün çeşitli gezi, inceleme ve açılışlara katılmak üzere memleketi Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un ziyaretleri ilginç olaylara sahne oldu. Öğle saatlerinde Nysa Antik Kenti'nde incelemelerde bulunan Bakan Koç, kazı çalışmalarını yürüten arkeologlara, "Arkadaşlar sizde akıl var mı. Bu yaptığınız iş iğneyle kuyu kazmaya benziyor" diyerek takıldı. Bakan Koç, Türkiye'deki kazı çalışmalarının Türk arkeologlar tarafından yapılmasından yana olduğunu, fakat bazı ören yerlerindeki Türk ekiplerinin verimli çalışmadığını ve bu nedenle en iyi çalışana görev verdiklerini ifade etti.

Bakan Koç'a, daha sonra kazıya destek veren bazı dernek ve kuruluşlar tarafından hediyeler verildi. Tören sırasında Bakan ve protokol için özel hazırlanan hediyelerin bir kısmının kaybolduğu ortaya çıktı. Görevlilerin konvoy araçları dahil her yeri aramasına rağmen hediyeler bulunamazken, çalınma ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi. Bakan Koç, gezisi boyunca karşılama törenlerinde kesilmek istenen kurbanların ise tamamını bağışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber